Ingezonden persbericht


Leiden, 29 mei 2007

ETEN in de tuin van Museum Volkenkunde
PRIJSVRAAG: WIN EEN VOLLE PICKNICKMAND!

In de tentoonstelling 'ETEN- tradities, taboes en delicatessen', die nog tot en met 26 augustus 2007 in Volkenkunde te zien is, maak je kennis met 19de eeuwse Japanse picknicksets. Genieten van een lekkere picknick buiten in de zon is natuurlijk van alle tijden. Met als locatie de zonnige museumtuin en het Zomerfestival op zondag 24 juni als aangewezen moment, heeft Volkenkunde een prijsvraag uitgeschreven. In samenwerking met de ondernemers die ook binnen de ETEN tentoonstelling een rol spelen, looft het museum verschillende goed gevulde picknickmanden uit. Wie vóór 14 juni aanstaande de slagzin "Een werelds etentje in Leiden is voor mij." zo smakelijk mogelijk aanvult, maakt kans op een heerlijke picknick voor twee personen tijdens het Zomerfestival op 24 juni aanstaande in de tuin van Museum Volkenkunde. Bovendien is voor de winnaars de entree van het museum die dag gratis.

Meedoen aan de prijsvraag is heel eenvoudig en kan op twee manieren. Op de website van het museum, www.volkenkunde.nl, staat op de homepage onder de titel Prijsvraag Zomerfestival, een formulier, waarop de slagzin kan worden aangevuld. Daarnaast zijn er door heel Leiden flyers verspreid waarop "Een werelds etentje in Leiden is voor mij." zo smakelijk mogelijk afgemaakt kan worden en opgestuurd naar het museum. Alle inzendingen die via de website of per post vóór 14 juni bij het museum binnen zijn, maken kans op zo'n rijkelijk gevulde picknickmand. Er is geen limiet gesteld aan het aantal inzendingen per persoon: hoe smakelijker hoe beter. De winnaars krijgen na 14 juni schriftelijk bericht. Zij kunnen de manden, inclusief picknickplaid, tijdens het Zomerfestival op zondag 24 juni tussen 12.30 en 13.00 uur in de tuin van Museum Volkenkunde komen ophalen om vervolgens ter plekke van alle heerlijkheden te genieten.

In de tentoonstelling is er naast aandacht voor culinaire tradities zoals het Japanse picknicken ook een link naar het 'ETEN' van hier en nu. Direct aan de straat waaraan Volkenkunde ligt, bevindt zich een scala aan restaurants. De eigenaren van deze horecagelegenheden vertellen in de tentoonstelling over hun achtergrond en de passie voor hun vak. De volgende ondernemers bieden tijdens het Zomerfestival de gevulde picknickmanden aan of zorgen die dag voor andere lekkernijen: Café Midi, Asian Palace, Cojico, De Catwalk, Pannekoecke Backer Van Dam, Jill's, Djebena, Noodl, Oudt Leyden, La Gare, Reastaurant Tapadero, Shouf, Vishandel Atlantic en IJssalon La Venezia.