Digitale Gemeente Houten

Tentoonstelling 40 jaar Sporthal en OPA Schalkwijk

dinsdag 19 juni 2007 - Bron: Stichting Archeologie en Historie Schalkwijk en Tu

Op zondag 24 juni is in Museum Dijkmagazijn De Heul aan de Provincialeweg 70 in Schalkwijk van 11.00 tot 16.00 uur van alles te zien over de ontstaansgeschiedenis van de Sporthal in Schalkwijk. De sporthal is het resultaat van allerlei acties van de Schalkwijkse bevolking en van samenwerking met de gemeente Houten en de provincie Utrecht. Voorwaarde voor medewerking van de overheid was een startkapitaal van de Schalkwijkse bevolking van 20.000 gulden. Het geld werd bij elkaar gesprokkeld.

Een van de manieren om het geld bij elkaar te halen was de Oud Papier Actie (OPA). Na de sporthal steunde en steunt OPA nog veel andere goede doelen in Schalkwijk. Kom kijken naar fotos, krantenartikelen en doe de oud papier prijsvraag.
Natuurlijk is ook de thematentoonstelling van 2007 Vrouwenzaken te zien. Net als de tentoonstelling van archeologische vondsten, van de Romeinse tijd tot en met vondsten uit de gracht van Kasteel Schalkwijk en nog meer.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).