Dik of dun, wat is de mode


RKK-radio Het Klooster over de obesogene samenleving

HILVERSUM, 20070618 -- Slank zijn is het schoonheidsideaal, het zit al in onze taal: maak je niet dik, dun is de mode... En dat heeft zijn moeilijke kanten, denk aan de anorexiaproblemen op jonge leeftijd of de stigmatisering van dikke mensen.

Prof. dr. Inez de Beaufort pleit voor tolerantie, zodat mensen met overgewicht niet de 'leprozen van de samenleving' worden. "Ze krijgen steevast commentaar. Wildvreemde voorbijgangers voelen zich gerechtigd om zich ermee te bemoeien. Een morele veroordeling..." En topkok Pierre Wind maakt zich sterk om de vette hap en snoepautomaten uit scholen te weren en kinderen aan het gezonde eten te krijgen. Wind timmert aan de weg met `smaaklessen' en vindt dat voedingslessen in het onderwijs verplicht moeten worden. "Kinderen lusten alles, als ouders er maar op een goede manier mee omgaan."

Verder aandacht voor het jubileum van scouting, Lord Baden Powell richtte de `padvinderij' 100 jaar geleden op en Jan van der Steen stelde bij gelegenheid hiervan een fotoboek samen. Daarnaast in de rubriek Naar Buiten de 'speltwandeling' bij Kloosterburen en een portret van broeder Jules, brouwmeester van de trappistenabdij de Achelse Kluis.

RKK Het Klooster, zondag 24 juni, 12.00 - 14.00 uur, Radio 5
Een kleurrijke selectie van inspirerende verhalen, boeiende publicaties en hartverwarmende muziek.
http://www.katholieknederland.nl/klooster





Ingezonden persbericht