Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Persberichten van 24 juni

Regio, 24-06-2007

Aangehouden na mishandeling

Kampen Drie mannen, uit Wezep (22 en 23) en Oldebroek (19) zijn zaterdagnacht 24 juni aangehouden voor mishandeling en weigering te vertrekken. De 22-jarige had een 18-jarige jongen uit Ens, bij een horecagelegenheid aan het Stationsplein, een kopstoot gegeven en hem daarna nog geschopt. De jongen uit Ens werd eerste hulp verleend door ambulancepersoneel. Hij zal zich voor verdere behandeling bij een KNO-arts moeten vervoegen. De andere twee bemoeiden zich met de aanhouding van de Wezeper en weigerden op vordering van de politie te vertrekken. Hierop werden ook zij aangehouden. Het drietal werd in afwachting van hun verhoor ingesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Naar de toedracht van de vechtpartij wordt een nader onderzoek ingesteld.

(07-075892)

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

Eesveen Op de Van Karnebeeklaan werd op zaterdagnacht een 23-jarige man uit Meppel met zijn personenauto staande gehouden voor een alcoholcontrole. Bij de ademanalyse op het bureau blies de man 545 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van acht uren en zijn rijbewijs werd ingevorderd (beginnende bestuurder) en proces-verbaal werd opgemaakt.

(07-075864)

Winkeldiefstal

Steenwijk Bij een winkel aan de Prinsen Hoven werd op zaterdagochtend 23 juni een 56-jarige vrouw uit de gemeente Steenwijk aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had levensmiddelen ter waarde van enkele euros uit de winkel weggenomen zonder deze te betalen.

(07-075502)

Mishandeling

Staphorst Bij een horecagelegenheid aan de Oude Rijksweg werd op zaterdagnacht 24 juni een vrouwelijk personeelslid geslagen. Een 21-jarige man uit Staphorst was bewusteloos geraakt en aan hem werd door het personeelslid EHBO verleend. Op een gegeven moment kwam de man weer bij en begon om zich heen te slaan waarbij de vrouw werd geraakt. De man werd aangehouden.

(07-075826)

Steenwijk Op zaterdagnacht 24 juni werd aan de Onnastraat een 20-jarige man uit Steenwijk mishandeld door een achttal jongens. Op de Markt werden een aantal jongeren aangetroffen. Een 19-jarige man uit Wolvega en een 18-jarige man uit Zuidveen werden aangehouden.

(07-075885)

Eesveen Op zaterdagnacht 24 juni werd bij een horecagelegenheid aan de Van Karnebeeklaan een 18-jarige vrouw uit de gemeente Steenwijk mishandeld. De vrouw had een 17-jarige man uit Oosterwolde na onenigheid aangesproken op zijn gedrag waarna deze een kaakslag uitdeelde aan de vrouw. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

(07-075891)

Mannen aangehouden voor belediging

Rouveen Op de Oude Rijksweg werd op zaterdagnacht 24 juni een 20-jarige man uit Rouveen aangehouden voor belediging. De man vond het nodig om politieagenten meerdere malen uit te schelden en te beledigen. Hierop werd hij aangehouden.

(07-075839)

Eesveen Aan de Van Karnebeeklaan werd op zaterdagnacht 24 juni een 18-jarige man uit Emmeloord aangehouden voor belediging. De politie werd naar een vechtpartij geroepen. De man bemoeide zich met het werk van de politie en wilde niet weggaan. Vervolgens beledigde hij een van de agenten. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

(07-075893)

Man onder invloed vernielde auto

Zwolle Op zaterdagnacht 24 juni werd op de Popovstraat een 45-jarige man uit Zwolle op alcohol gecontroleerd. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 505 ug/l. De man was met zijn auto aan komen rijden, had een taxichauffeur bedreigd en had met een staaf op een taxi geslagen en zodoende schade veroorzaakt. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

(07-075778)

Rijden onder invloed

Zwolle Op zaterdagnacht 24 juni werd aan de Mastenbroekerallee een 20-jarige man uit Enschede met zijn auto staande gehouden voor een alcoholcontrole. De man had drie rondjes om de rotonde gereden en reed slingerend over de weg. Op het bureau blies hij 160 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van twee uren en een proces-verbaal voor rijden onder invloed.

(07-075844)

Verdachte aangehouden diefstal koperdraad

Zwolle Bij een instelling aan de Willaertstraat ging op zaterdagavond 23 juni het inbraakalarm. Op het terrein van de instelling werd een 23-jarige man uit Eefde aangetroffen die een aantal koperdraden bij zich had die van het terrein afkomstig waren. De man werd aangehouden. Tegen hem wordt een nader onderzoek ingesteld.

(07-075756)

Jongeman mishandeld

Zwolle Zaterdagnacht 24 juni werd aan de Kolksteeg een 20-jarige man uit Diemen mishandeld. Hij fietste vanuit het centrum en werd ter hoogte van de Kolksteeg ingehaald door een onbekende man op een fiets. Die sneed hem de weg af waardoor de Diemenaar van zijn fiets viel. Voordat hij wist wat er gebeurde, had hij een klap van deze man in het gezicht te pakken. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

(07-075902)

Hond bijt man

Zwolle Op zaterdagochtend 23 juni kreeg de politie een melding dat er aan de Trompstraat een man gebeten zou zijn door een hond. De honden van een 29-jarige Zwollenaar en een 67-jarige Zwollenaar hadden ruzie gekregen. Een 55-jarige Zwollenaar kwam tussenbeiden en werd daarbij door een van de honden in de onderarm gebeten en brak bij de schermutseling een enkel. Hij werd voor behandeling met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De hond die gebeten had werd met toestemming van de eigenaar naar de dierenarts gebracht die de hond heeft laten inslapen. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt en op hem zal de schade worden verhaald.

(07-075479)

Man aangehouden voor openbare dronkenschap

Zwolle Op zaterdagnacht 24 juni werd aan de Pannekoekendijk een 30-jarige Zwollenaar gezien die zonder licht op zijn fiets reed. De man had alcohol gedronken en was zeer vervelend. Hij had geen id-bewijs bij zich. Bij controle bleek dat hij een vals adres had opgegeven aan de agenten. De man werd daarop aangehouden en kreeg aan het bureau een proces-verbaal voor het rijden zonder licht, openbare dronkenschap en het opgeven van een valse identiteit.

(07-075827)

Vrouw aangehouden voor openbare dronkenschap

Zwolle Zaterdagnacht 24 juni kreeg de politie een melding van overlast aan de Telemannstraat. Een 28-jarige vrouw uit Zwolle stond te schreeuwen en was zichtbaar onder invloed. Ze werd aangehouden voor openbare dronkenschap en ter ontnuchtering ingesloten. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

(07-075841)

Man aangehouden voor openbare dronkenschap

Zwolle Zaterdagnacht 24 juni werd aan de Melkmarkt een 18-jarige man uit Zwolle aangehouden en ingesloten voor openbare dronkenschap. Hij probeerde door een politieagent heen te lopen. Hierop werd hij aangesproken. Hij was dronken en onvast ter been. De man gaf na vragen om zijn identiteit alleen zijn voornaam en had ook geen identiteitsbewijs bij zich.

(07-075860)

Man aangehouden voor belediging

Zwolle Zaterdagnacht 24 juni werd aan de Voorstraat een 19-jarige man uit Meppel aangehouden voor belediging. Hij zag een politieauto staan en was duidelijk uit op een confrontatie. Hij stak zijn middelvinger op naar agenten. Die gingen hierop aanvankelijk het gesprek met hem aan maar hij maakte hierop beledigende opmerkingen. Hij was boos omdat hij eerder een bekeuring had gekregen. Hij uitte hierop nogmaals een belediging. Daarop werd de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

(07-075884)

Meer dan 50 km/h te hard

Lemele Op de Provinciale weg N347 werd vrijdagochtend 22 juni een 20-jarige man uit Roemenië op snelheid gecontroleerd. Hij reed 135 km/h waar 80 is toegestaan. Hij kreeg een schikkingsvoorstel van

400 aangeboden die hij betaalde.

(07-075445)

Motoren weggenomen uit bedrijf na snelkraak

Ommen Bij een snelkraak, zaterdagnacht 24 juni, werden bij een bedrijf aan de Strangeweg van een uit een bedrijf vier motoren weggenomen. Op de A28 werd de achtervolging van een verdacht busje ingezet waar mogelijk de motoren in zouden kunnen zitten. De bestuurder van de bus stapte op een gegeven moment over in een personenauto. Deze auto ging er met hoge snelheid vandoor en kon door de politie ivm de te hoge snelheid niet achterhaald worden. In de bus werden de gestolen motoren aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in naar deze diefstal.

(07-075875)

Bekeuring voor baldadigheid

Dalfsen Aan de Welsummerweg werd op zaterdagnacht 24 juni een 22-jarige man uit Dalfsen al fietsend aangetroffen met een bedrijfsvlag om zijn nek. Die bleek afkomstig te zijn van een bedrijf aan de Welsummerweg. De jongeman wist niet hoe hij aan de vlag kwam. Hij kreeg hierop een bekeuring voor baldadigheid. De vlag werd ter bewaring meegenomen naar het politiebureau.

(07-075906)

Mishandeling

Bergentheim Bij een feest aan de Kanaalweg-West werd vrijdagavond 22 juni een 14-jarige jongeman uit de gemeente Hardenberg mishandeld. Hij stond op de dansvloer toen een jongen op hem afstapte en zei dat hij twee biertjes had omgegooid, waarna hij een klap op zijn voorhoofd kreeg. Daarna kreeg hij nog een vuistslag op de kaak. Naar de toedracht wordt een nader onderzoek ingesteld.

(07-075576)

Man aangehouden op verdenking van brandstichting

Dedemsvaart Zaterdagnacht 24 juni kreeg de politie een melding dat aan de Langewijk een aanhangwagen in de brand stond. De brandweer was al aanwezig en had de brand geblust. Een getuige had een man met de aanhangwagen zien slepen. Die man, een 20-jarige man uit Dedemsvaart, werd kort daarna aangehouden op verdenking van brandstichting. Tegen hem wordt een onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt.

(07-075862)

Poging tot beroving

Deventer - Drie mannen probeerden vrijdagnacht, 23 juni rond 02:30 uur, op de Verzetslaan, terhoogte van de ABN-AMRO-bank, een 23-jarige man uit Lochem van zijn geld te beroven. Daarbij werd gebruik gemaakt van een dummy pistool (voor afdreiging geschikt) en een onbekend steekvoorwerp. Het slachtoffer zag kans er hard rennend vandoor te gaan. In de loop van de zaterdag deed hij aangifte. Mogelijk zijn er getuigen die iets van dit voorval hebben gezien. Hen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8000. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

(07-075397)

Aangehouden voor ordeverstoring

Deventer Een 21-jarige man uit den Hoorn (ZH) is zaterdagnacht 24 juni aangehouden voor verstoring van de openbare orde en weigering te vertrekken. Bij een horecabedrijf op de Brink was commotie ontstaan onder het uitgaanspubliek. Bij de man uit Den Hoorn liepen de emoties hoog op en hij was niet tot bedaren te brengen. Uiteindelijk werd van hem gevorderd de plaats van onrust te verlaten. Omdat hij hieraan niet voldeed werd hij aangehouden en in afwachting van zijn verhoor ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

(07-075854)

Onder invloed

Olst Tegen een 27-jarige autobestuurder uit Olst wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. Bij een controle, zondagmorgen 24 juni op de van Hallstraat, bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Zijn tweede, bepalende blaastest in het politiebureau liet een score zien van 400 ug./l. Hij kreeg een rijverbod van drie uren.

(07-075910)

Aangifte mishandeling

Laag Zuthem Een 45-jarige Zwollenaar deed vrijdagnacht, 23 juni aangifte van mishandeling. Onder bezoekers van een vrijgezellenfeest in het wijkcentrum aan t Weegel, was na afloop buiten ruzie ontstaan. Daarop ging de Zwollenaar verhaal gaan halen. Op een gegeven moment zouden zeven à acht personen hem mishandeld hebben. Hij liep daarbij verwondingen op aan zijn hoofd, die hij liet behandelen door ambulancepersoneel. Naar de aard en de toedracht van de vechtpartij wordt een nader onderzoek ingesteld.

(07-075361)