Partij van de Arbeid

Koole: pak verrijking aan de top aan

24-06-2007 01:47

Ik roep onze bewindspersonen op om waar mogelijk en effectief maatregelen te nemen tegen de zelfverrijking aan de top. En begin er maar mee op de participatietop volgende week!, aldus interim-partijvoorzitter Ruud Koole op het Politiek Forum van afgelopen zaterdag.

Aan de ontslagbescherming voor de mensen voor wie de PvdA altijd opkomt, de mensen met de lagere en middeninkomens, mag volgens Koole niet worden getornd.

Ook Wouter Bos haalde in zijn speech de participatietop aan. De afgelopen dagen leek het af en toe wel of het om de ontslagtop gaat. Mooi niet, bij ons staat één ding voorop: hoe krijgen we 200.000 mensen aan het werk die dat op eigen kracht niet redden. Bos wees er op dat het ontslagrecht is in Nederland oneerlijk is verdeeld: Mensen met een laag inkomen en een lage opleiding hebben veel minder kans om met een ontslagvergoeding naar huis gestuurd te worden dan mensen met een hoog inkomen en hoge opleiding. Er zijn goede sociaal-democratische redenen om daar naar te kijken.

Het Forum was bijeen om in de ochtend te praten over het rapport van de Commissie Vreeman. Over het algemeen konden de Forumleden zich vinden in het rapport van de Commissie. Voor een aantal punten werd door de Forumleden meer aandacht gevraagd: het terugbrengen van het clubgevoel in de partij, het goed opleiden en scouten van politieke talenten en het aanscherpen van het sociaal-democratische profiel van de partij.

In de middag werd over het beleidsplan van het kabinet gesproken in verschillende deelsessies met de bewindspersonen. Frans Timmermans, Staatssecretaris van Europese Zaken was direct van de Europese Top naar het Politiek Forum gekomen om de leden te bij te praten over de uitkomsten daarvan. Koole noemde het verdrag goed verdedigbaar. Ook Bos wil het verdrag voluit verdedigen, niet alleen als vicepremier, maar ook als PvdA-leider.

U kunt hier de speeches van Ruud Koole en Wouter Bos lezen.