Politie Drenthe

Zondag

Hoogeveen, 24-06-2007

Met auto in sloot
ZUIDWOLDE Op de N48 ter hoogte van de afslag industrieterrein Zuidwolde belandde zaterdagmiddag een 67 jr. man uit Deventer met zijn auto in de sloot. Daarbij raakte hij een hectometerpaaltje en een lantaarnpaal. De man is lichtgewond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. Volgens de man was hij onder het rijden onwel geworden. Veder kon hij zich niets herinneren. Hij had niet gedronken. (07-152723)

Politie zoekt motorrijder
HAVELTE De politie is op zoek naar de bestuurder van een rode motor, waarschijnlijk een Suzuki, waarvan het kenteken begint met MT-17. Deze motorrijder kwam woensdag 20 juni omstreeks 07.15 uur in aanraking met een auto en reed door. Dit gebeurde op de N371 voor de Boskampsbrug bij Havelte. Daar stond de groene VW Golf, bestuurd door een 30 jr. man uit Hoogersmilde, stil i.v.m. tegenliggers. De motorrijder kwam vanaf de Van Helomaweg en reed rechts langs de auto. Daarbij raakte hij de rechtervoorzijde van de auto waardoor deze beschadigd werd. De aangereden automobilist deed aangifte bij de politie. (07-152344)

Auto van de weg en in brand
HOOGHALEN Op de A-28 ter hoogte van Hooghalen brandde zondagmorgen tegen 05.30 uur een personenauto helemaal uit. De 27 jr. bestuurder uit Dedemsvaart is door voorbijgangers uit zijn auto gehaald. Hij was gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Volgens getuigen had de man hen kort voor het ongeval ingehaald en slingerde hij. Even verderop zagen de getuigen de auto brandend in de rechterberm liggen. De bestuurder had wel gedronken maar de blaastest gaf aan dat dit minder was dan de toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. (07-152888)

Alcohol in het verkeer
In de nacht van zaterdag op zondag controleerde de politie in heel Drenthe weer actief op het rijden onder invloed. Daarbij zijn op meerdere plaatsen korte en langere alcoholcontroles gehouden. In totaal moesten ongeveer 130 weggebruikers een blaastest afleggen. Acht bestuurders zijn aangehouden waarvan drie vallen onder de categorie beginnend bestuurder. Het maximaal toegestane alcoholpromillage voor deze categorie is 0,2. Twee rijbewijzen zijn ingevorderd.

HOOGEVEEN Een 19 jr. snorfietser uit Hoogeveen reed met een alcoholgehalte van 0,7 promille over De Grutto in Hoogeveen. Omdat zijn snorfiets ook niet verzekerd was en hij daarvoor al eerder is gewaarschuwd, nam de politie deze nu in beslag. Een 21 jr. beginnend bestuurder uit Elim reed met een alcoholgehalte van 0,95 promille in zijn auto over de Alteveerstraat in Hoogeveen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

EMMEN Op de Rondweg in Emmen is een 39 jr. automobilist uit Emmer Compascuum aangehouden. De ademanalyse op het politiebureau gaf echter aan dat de man minder gedronken had dan de toegestane hoeveelheid van 0,5 promille waardoor het voor hem bij een waarschuwing bleef. Een zelfde waarschuwing kreeg een 49 jr. automobilist uit Emmen. Ook hij reed met een alcoholgehalte lager dan 0,5 promille en wel over de Houtweg in Emmen. Hij kreeg wel een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs. Dat bezit hij namelijk niet.

KLAZIENAVEEN Een 19 jr. beginnend bestuurder uit Klazienaveen reed met een alcoholgehalte van 0,55 promille in zijn auto over de Kloostermanswijk in Klazienaveen.

EELDE Op de Burgemeester J G Legroweg in Eelde hield de politie een 37 jr. vrouw uit Haren aan. Zij bestuurde met een alcoholgehalte van 0,9 promille een auto.

ROGAT Een 20 jr. automobiliste uit Hoogeveen is voorlopig haar rijbewijs kwijt. Zij reed met een alcoholgehalte van 0,9 promille over de weg Rogat in de plaats met dezelfde naam. Omdat ook zij valt onder de categorie beginnend bestuurder is haar rijbewijs ingevorderd.

MEPPEL OP de Heinsiusstraat in Meppel is een 23 jr. automobilist uit die plaats aangehouden. Hij reed met een alcoholgehalte van iets meer dan 0,5 promille.

Ongevallen door alcoholgebruik
BUINERVEEN Zaterdagmiddag hielde de politie bij zijn woning in Buinerveen een 65 jr. automobilist aan. De man reed kort daarvoor op de Zuiderstraat in Buinerveen de spiegel van een geparkeerde auto en reed daarna door. De eigenaar van de geparkeerde auto hoorde de klap en ging de veroorzaker achterna. Hij leidde de gewaarschuwde politie naar de woning van de verdachte. Daar bleek dat deze ook nog eens veel gedronken had. Hij is aangehouden en op het politiebureau kwam uit de ademanalyse een uitslag van bijna 2,1 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. (07-152669)

ASSEN Op de Nobellaan in Assen ging het zaterdagavond voor een 30 jr. automobilist uit Nieuw Beerta mis. Toen de man vanaf de rotonde de Nobellaan opreed raakte hij de middengeleider, corrigeerde verkeerd, kwam op de andere weghelft en botste tegen een tegemoet komende auto bestuurd door een 50 jr. inwoner van Westerbork. De man uit Nieuw Beerta had gedronken (1,6 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd. (07-152757)

Onveilig op weg
HOOGEVEEN Op de Schutstraat in Hoogeveen controleerde de politie in de nacht van zaterdag op zondag fietsers op het voeren van de juiste verlichting. Tussen 00.00 en 01.30 uur gingen maar liefst 20 - vooral jonge fietsers op weg naar een avondje stappen - op de bon omdat ze zonder licht reden.

Dure vogels gestolen
HOOGEVEEN Uit een volière achter een woning in Hoogeveen zijn op 22 of 23 juni een zevental dure vogels gestolen. Het gaat hierbij o.a. om een koppel Europese hop, bonte vliegenvangers, staartmezen en een ijsvogel. De vogels zijn tijdens afwezigheid van de bewoners uit de volières gehaald die in een met schuttingen afgeschermde tuin staat. De waarde van de vogels is nog niet bekend. (07-152691)

Politie houdt drie man aan en deelt forse boetes uit NIEUW AMSTERDAM Bij een discotheek aan de Vaart in Nieuw Amsterdam hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag drie personen aan. Een 19 jr. jongeman uit Weiteveen voor het van een auto trappen van een kentekenplaat en zijn 23 jr. broer omdat hij zich met de aanhouding bemoeide en niet weg wilde gaan toen de agenten dit vorderden. Het zelfde gold voor een 19 jr. jongeman uit Klazienaveen. Ook hij bemoeide zich er mee en wenste niet te vertrekken. De drie waren uit de discotheek gezet omdat ze zich erg vervelend gedroegen. Zondag zijn ze in vrijheid gesteld. De vernieler moet de schade betalen en kreeg een boete van 130,-. De twee anderen kregen beiden een boete van 240,-. (07-152883)

Huiselijk geweld
ASSEN Een 25 jr. inwoner van Assen is zaterdagavond door de politie aangehouden omdat hij zijn moeder heeft bedreigd en thuis vernielingen heeft gepleegd. De moeder doet aangifte. De zoon is voor nader onderzoek ingesloten. De zaak wordt volgens het protocol Huiselijk Geweld afgehandeld.

Aangehouden voor vernieling en bedreiging
NIEUW AMSTERDAM Een 21 jr. inwoner van Nieuw Amsterdam is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie aangehouden. De man had kort daarvoor in een centrale hal van woningen aan het Tussenpad in zijn woonplaats met een honkbalknuppel een deur en een trap van vernield. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. (07-152826)

Naar ziekenhuis
ASSEN De politie stelt een onderzoek in naar een vechtpartij op het Koopmansplein in Assen waarbij in de nacht van zaterdag op zondag een 22 jr. inwoner van Assen gewond raakte. De man is met verwondingen aan zijn hoofd per ambulance naar het ziekenhuis in Assen overgebracht. Na een melding trof de politie de gewonde man aan in gezelschap van zijn vriendin. Volgens getuigen was er een ruzie geweest tussen de jongen en één of meerdere jongens uit een grotere groep. Deze groep was al verdwenen en werd ook in de omgeving niet meer aangetroffen. De aanleiding voor de ruzie is nog niet bekend. (07-152853)

Aangehouden voor bedreiging
ASSEN In een portiek van een woningblok aan de Van Swinderenhof in Assen hield de politie zaterdagavond een 31 jr. man uit die plaats aan. Hij had kort daarvoor met twee messen een 32 jr. bewoner van deze straat bedreigd. Deze overmeesterde samen met een vriend zijn belager waarbij zowel de bedreiger als de bedreigde licht gewond raakten aan hand en pols. De 31 jr. man was met nog een aantal mensen op bezoek bij de bewoner van de Van Swinderenhof. Er ontstond wat irritatie en gezeur. De verdachte werd kwaad, verliet de woning en kwam even later met twee messen terug. Toen de bewoner de deur opende werd hij met de messen bedreigd. Samen met een vriend overmeesterde hij zijn belager en hield deze in bedwang tot de politie er was. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. (07-152799)

Aangehouden op verdenking mishandeling
VRIES De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag in hun woningen in Vries twee jongens van 18 jr. aan. De jongens worden verdacht van het mishandelen van een 18 jr. jongen uit Eelde. Deze raakte daarbij zodanig gewond dat hij per ambulance naar het ziekenhuis in Assen is overgebracht. Op de Brinkstraat in Vries ontstond ruzie tussen de beide verdachten en het slachtoffer. De aanleiding voor de ruzie is nog niet duidelijk. Vervolgens is er over en weer geslagen. De vechtpartij eindigde doordat andere jongeren tussenbeide kwamen. De twee verdachten gingen hierop naar huis waar ze later zijn aangehouden. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. (07-152891)

In blote kont op straat
MEPPEL Op de Keizersgracht in Meppel hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een toen nog onbekende man aan. De man trok bij het naderen van een politieauto zijn broek en onderbroek naar beneden, zwaaide uitgebreid met zijn geslachtsdeel en duwde zijn ontbloot onderlichaam tegen de politieauto. De man had hoe kan het ook anders behoorlijk veel gedronken. Hij wenste zijn naam niet op te geven waarop hij voor nader onderzoek is ingesloten. Zondagmorgen werd duidelijk dat de man een 26 jr. inwoner van Staphorst is. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op voor openbare schennis. (07-152881)

Stalking
ASSEN Op de Delft in Assen hield de politie zaterdagavond een 45 jr. man uit Soest aan. De man valt zijn in deze straat wonende ex-vriendin al langere tijd lastig. Zo ook zaterdagavond. Toen hij bij haar aan in de straat kwam hield de gewaarschuwde politie hem aan op verdenking van stalking. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. De vrouw doet aangifte. (07-152785)

Van dak gevallen
TWEEDE VALTHERMOND Zaterdagmorgen viel een 39 jr. inwoner van Tweede Valthermond van het in aanbouw zijnde dak van een loods naast zijn woning. De man viel ongeveer zeven meter naar beneden en kwam op beton terecht. Hij is ernstig gewond per traumaheli overgebracht naar het UMC Groningen. (07-152633)

Fietser ten val
NIEUW BUINEN Op het Zuiderdiep in Nieuw Buinen kwam zaterdagmiddag door nog onbekende oorzaak een 63 jr. wielrenner uit Nieuwe Pekela ten val. De man raakte zodanig gewond dat er een traumaheli voor assistentie is bijgeroepen. De man is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het UMC Groningen. (07-52713)

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.