Persberichten Rijn & Venen, 15.05 uur

Utrecht, 24-06-2007

Overval

WOERDEN Vrijdagavond 22 juni is een winkel aan de Molenvlietbrink overvallen. De eigenaar van de winkel was even weggelopen voor een boodschap en een 68-jarige vrouw paste voor hem op de winkel. Even na 18.00 uur kwam een man de winkel in. Hij droeg een bivakmuts en bedreigde de vrouw met een wapen. Vervolgens deed hij een greep in de kassalade en vluchtte de winkel weer uit. Buiten stapte de man achterop een scooter en reed weg. De politie is op zoek naar getuigen van deze overval. De vrouw en de eigenaar van de winkel verklaarden dat zij kort voor de overval twee mannen met een scooter hebben zien staan in het portiek van een flatgebouw tegenover de winkel. Beide mannen hadden zwart kort krullend haar en een lichtgetint uiterlijk. Een van hen zat op de scooter en was ongeveer 25 jaar oud en droeg donkere kleding. Het kan natuurlijk zijn dat deze mannen niets met de overval te maken hebben. In dat geval wil de politie ook graag met hen in contact komen in verband met een getuigenverklaring.

Getuigen kunnen zich melden op het politiebureau, maar ook telefonisch via 0900-8844 of via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Diefstal vishengels

MAARSSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 24 juni twee jongens aangehouden op verdenking van diefstal. Een getuige had rond 03.25 uur de politie gebeld omdat hij drie jongens in de wijk Pauwenkamp zag lopen die belangstelling hadden voor autos en schuurtjes. Surveillerende agenten zijn gaan kijken en troffen drie jongens aan vlakbij het fietspad, komende uit de wijk Pauwenkamp, die voldeden aan het opgegeven signalement. Bij het zien van de agenten zette het drietal het op een lopen. Twee van hen konden worden aangehouden. Vlak in de buurt troffen agenten twee vishengels aan. De politie vermoedt dat deze gestolen zijn door het drietal. De twee aangehouden jongens, van 16 en 18 jaar uit Maarssen, zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Gooien naar treinen

MAARSSEN De politie kreeg vrijdagmiddag 22 juni rond 16.00 uur een melding dat twee jongens stenen aan het gooien waren naar passeerende treinen op het station. Agenten troffen op deze locatie twee jongens aan die voldeden aan het signalement. De twee, beiden 15 jaar uit Utrecht, verklaarden dat zij met chocolade gegooid hadden. Zij zijn aangehouden en overgedragen aan de Spoorwegpolitie.

Eenzijdig ongeval

WOERDEN In de nacht van zaterdag op zondag 24 juni heeft de politie een 25-jarige automobilist uit Woerden aangehouden voor het rijden onder invloed. De man was rond 01.45 uur op de zogenaamde Bocht van Barten (Geestdorp) met zijn auto uit de bocht gevlogen en over de kop geslagen. Een getuige heeft 112 gebeld en toen de politie ter plaatse kwam, troffen zij de bestuurder naast de auto aan. Hij was licht gewond geraakt. Agenten roken een alcohollucht en nadat de man nagekeken was door het ambulancepersoneel is de Woerdenaar overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag was 720 ug/l en op basis hiervan is zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.