Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (24/06)

OOSTERHOUT NB, 24 juni 2007

Dollemansrit door korenveld eindigt in de sloot

DUSSEN: De politie moest vrijdagavond 22 juni alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat een doorgedraaide drugsgebruiker met zijn auto de openbare weg opging. De man vernielde met zijn auto een heel korenveld.

Rond 18.25 uur kreeg de politie melding dat er op het Kornpad in Dussen een grijze Mercedes terreinauto het korenveld was ingereden. Ter plaatse troffen de agenten een compleet verwarde man aan, die met zijn auto constant rondjes reed door het korenveld. Het lukte op geen enkele manier om contact te maken met de man. Toen een van de agenten zijn portier probeerde open te trekken, gaf de man gas. De agent viel op de grond en kon, door razendsnel zijn benen weg te trekken, voorkomen dat hij werd overreden. Om te verhinderen dat de automobilist de openbare weg zou bereiken, werden de toegangswegen naar het veld met politievoertuigen afgezet. Dit zou namelijk een onaanvaardbaar veiligheidsrisico met zich hebben meegebracht.

Vervolgens zijn twee 4x4 drive politieautos ingezet om de Mercedes klem te rijden. De man probeerde te ontkomen, waarbij hij een metalen hek ramde en in een naastgelegen boomgaard enkele appelbomen omver reed. De actie werd gecoördineerd vanuit een politiehelikopter die boven het korenveld hing. Het lukte uiteindelijk om de man tot stoppen te dwingen, waarbij de Mercedes SUV in de sloot belandde. De betrokken politievoertuigen en de auto van de verdachte raakten daarbij beschadigd. Achteraf bleek dat de man, een 35-jarige Tilburger, in de auto van zijn vader reed. De verdachte verkeerde onder invloed van cocaïne, zo verklaarde hij later zelf. Ook in de auto werd een gebruikershoeveelheid harddrugs gevonden. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. Over het totale schadebedrag is op dit moment nog geen duidelijkheid. De politiehelikopter heeft vanuit de lucht de ontstane schade aan het korenveld op fotos vastgelegd.

De politie schakelde een GGD-arts in om bloed af te nemen van de verdachte. Het bloedmonster wordt in het gerechtelijk laboratorium van het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de soort en hoeveelheid gebruikte drugs. Uiteraard is het rijbewijs van de man direct ingevorderd en is het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen gevraagd om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Politiehond Remco grijpt inbreker

SPRANG-CAPELLE: Bij een inbraakpoging in een geparkeerde staande vrachtauto ging een inbreker er vandoor toen hij betrapt werd. Het misdrijf vond plaats in de nacht van vrijdag 22 juni op zaterdag 23 juni, toen de man een oplegger geladen met aircos doorzocht. De trekker met oplegger stond op dat moment op parkeerplaats Labbegat, gelegen langs de A-59. Omstreeks 04.25 uur werd hij ontdekt, waarna de politie gewaarschuwd werd. De inbreker sloeg op de vlucht, waarbij hij achtervolgd werd door agenten. Via de vluchtstroken, twee sloten en weilanden trachtte de man ontkomen. Hij verschanste zich uiteindelijk in bossages die meteen door de agenten werden omsingeld. De verdachte weigerde te voorschijn te komen, waardoor diensthond Remco er aan te pas moest komen. De hond greep de inbreker in zijn kladden, waarna hij ingerekend kon worden. Het bleek om een 32-jarige van s-Hertogenbosch te gaan. Hij is na behandeling van zijn verwondingen in een ziekenhuis ingesloten. De verdachte is in verzekering gesteld. De betreffende vrachtwagenchauffeur kon niet met zekerheid vaststellen of er iets gestolen was. Het bedrijf waarvoor hij reed, zoekt dat nog uit.

Dronken automobilist maakt brokken

RAAMSDONKSVEER: Een 42-jarige man uit Wijk bij Duurstede kwam op 23 juni om 02.15 uur met schrik vrij na een verkeersongeval. Vermoedelijk tengevolge van hevige regenval belandde hij op de A-27 tegen de vangrail. Wonder boven wonder deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Bij de administratieve afwikkeling van het ongeval bleek dat de man stevig onder invloed was. Dat was reden voor zijn arrestatie en een verplichte ademanalyse in het politiebureau. De uitslag bedroeg 560 ug/l wat reden was om het rijbewijs van de verdachte in te vorderen. Verder kreeg hij een rijverbod van zes uur opgelegd. Zijn auto was dermate ernstig beschadigd dat de agenten overgingen tot invordering van het kentekenbewijs. Het voertuig mag niet meer op de openbare weg komen totdat de Rijksdienst voor het Wegverkeer de auto heeft goedgekeurd.

Personenauto belandt tegen gevel van woonhuis

SPRANG-CAPELLE: Bij een eenzijdig ongeval op de Raadhuisstraat in Sprang-Capelle belandde een automobiliste met haar personenauto tegen de voorgevel van een woning. Het ongeluk gebeurde in de nacht van vrijdag 22 juni op zaterdag 23 juni om 03.25 uur.
De bewoners van het huis lagen op dat moment te slapen. De veroorzaakster, een 20-jarige vrouw uit Kaatsheuvel, verklaarde dat ze over de Raadhuisstraat reed, komende vanuit de richting Waalwijk. In de bocht was ze de macht over het stuur kwijt geraakt. Bij een stuurcorrectie raakt haar voertuig in een slip en kwam met de achterzijde tegen de gevel tot stilstand. In de auto zaten op dat moment nog drie andere inzittenden. Er vielen geen gewonden. Alle betrokkenen kwamen met schrik vrij. Bij de botsing raakte de gasaansluiting van de woning kapot, waardoor er een gaslek ontstond. Een storingsmedewerker van het gasbedrijf kwam er aan te pas om de gasmeter te vervangen. De auto van de vrouw was dermate beschadigd dat een takelauto het voertuig moest bergen.

Negen automobilisten onder invloed bij verkeerscontrole

GEMEENT WAALWIJK / GEMEENTE LOON OP ZAND: Vrijdagavond 22 juni startte de politie een verkeerscontrole binnen de gemeente Waalwijk en de gemeente Loon op Zand. Dat gebeurde op diverse locaties en de controle duurde tot 02.30 uur. Er werden 9 personen geverbaliseerd omdat zij met te veel alcohol op achter het stuur zaten.

19.00 uur Winterdijk Waalwijk
Een 41-jarige inwoner van Sprang-Capelle is met 540 ug/l in overtreding.
Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur.

19.37 uur Winterdijk Waalwijk
Met 295 ug/l is een 50-jarige man uit Sprang-Capelle in overtreding. Hij kreegt een boete en een rijverbod van 2 uur.

23.50 uur Raadhuisstraat Sprang-Capelle
Een 21 jarige Waalwijker met een ademalcoholgehalte 410 ug/l. De man is beginnend bestuurder, daarom is zijn rijbewijs ingevorderd

00.01 uur Van Der Duinstraat Sprang-Capelle
Een 37-jarige man uit Kaatsheuvel bliesst 610 ug/l wat reden was om het rijbewijs in te vorderen en een rijverbod van zes uur op te leggen.


01.00 uur Kamerlingh Onnesweg Waalwijk
Een 29-jarige vrouw uit Waalwijk kreeg proces-verbaal voor een ademalcoholgehalte van 480 ug/l terwijl in haar geval 220 ug/l maximale toegestane waarde is


01.15 uur Laageindse Stoep Waalwijk
Een beginnend bestuurder (20-jarige Waalwijker) heeft met een uitslag van 235 ug/l de voor hem wettelijke grens van 88 ug/l overschreden. Reden voor een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 1 uur.


01.36 uur Laageindse Stoep Waalwijk
Een 44-jarige man uit Drunen bleek onder invloed (570 ug/l). Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van zes uur.


01.37 uur Kamerlingh Onnesweg Waalwijk
Een beginnend bestuurder (20-jarige Waalwijker) reed onder invloed. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 280 ug/l. Goed voor een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 3 uur.

.55 uur Laageindse Stoep Waalwijk
Een 50-jarige inwoner van Waspik bestuurde zijn auto terwijl hij onder invloed was. (275 ug/l).
Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van zes uur.

Verder werd een persoon bekeurd omdat hij op een onverzekerde bromfiets reed.
Daarnaast werden 43 boetes opgelegd voor o.a. snelheidsovertredingen, het niet gebruiken van de verplichte autogordel ( 75,-) en het mobiel telefoneren tijdens het autorijden ( 130,-).

Speerpunten waarop de politie extra toezicht blijft houden zijn: gordels, roodlicht, alcohol, snelheid en helmen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer