Persberichten weekend 23 en 24 juni

's-Hertogenbosch, 24-06-2007

Gigadance rustig verlopen

Oss Het dansfestival Gigadance dat zaterdag bij de Geffense Plas in Oss gehouden werd, is rustig verlopen.

Op het evenement werden een 32-jarige man uit Panningen en een 37-jarige Ossenaar aangehouden. De man uit Panningen was in het bezit van harddrugs, XTC en cocaïne, de Ossenaar werd verdacht van mishandeling van een 23-jarige man uit Berghem. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Beveiligingsmedewerkers hadden op het terrein ook twee Ossenaren, 26 en 32 jaar oud aangehouden voor vechten. Ook zij kregen een proces-verbaal.

Twee bestuurders, een 34-jarige man uit Enschede en een 27-jarige Rotterdammer werden betrapt op het rijden onder invloed bij de alcoholcontrole. De twee hadden het evenement ook bezocht en vielen op de Cereslaan in Oss door de mand. Tegen hen is eveneens proces-verbaal opgemaakt en ze kregen een rijverbod.

Politie houdt man aan voor gevaarlijk rijgedrag en rijden onder invloed

Rosmalen De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige Bossche automobilist aangehouden op de Pastoor van Thiellaan in Rosmalen. Twee agenten buiten diensttijd zagen de man rijden op de A50. Hij reed opvallend langzaam en al slingerend over de weg en hij had een lekke band. Eén van de agenten ging naast de man rijden om hem naar de kant te manen. Hij reageerde echter niet. Op de Pastoor van Thiellaan lukt het de agenten de man toch te laten stoppen. Daarop is de man door dienstdoende agenten aangehouden. Hij bleek te veel gedronken te hebben, zijn auto was niet verzekerd en de man is een beginnend bestuurd. De verdachte blijkt tevens een zogenaamde veelpleger. Tegen hem zal proces-verbaal opgemaakt worden en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politie houdt vader en zoon aan

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 62-jarige Bosschenaar en zijn 41-jarige zoon aangehouden in hun woning. De politie was die nacht al meerdere malen bij de woning geweest vanwege geluidsoverlast. Later in de nacht belde de 46-jarige vriendin van de 41-jarige man vanuit de woning naar de politie. Zij gaf aan dat haar vriend door het lint ging. De politie trof in de woning de twee verdachten en de vrouw aan. Ze hadden een conflict gehad en met elkaar gevochten. Daarbij waren alle drie de bewoners gewond geraakt. De vader en zoon zijn na behandeling in het ziekenhuis aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. De vriendin is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak.

Politie houdt Bosschenaar aan

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagavond een 19-jarige Bosschenaar aangehouden op de Polsbroek in zijn woonplaats. Agenten zagen de man eerder die avond op de Maaspoortweg rijden op een bromfiets/snorfiets. Hij reed met hoge snelheid en droeg geen helm. Agenten wilde de man controleren, maar hij reed hard weg, toen hij ze zag. De agenten probeerde hem te achterhalen, echter dit lukte niet. Omdat ze twijfelden aan het kenteken van de bromfiets, stelde zij een nader onderzoek in bij het huisadres van de man. Echter daar bleek hij niet te zijn. Later op de avond troffen ze hem op de Polsbroek. Toen ze hem wezen op zijn eerdere gedrag en hem boetes aanzegden, vond hij het nodig één van de agenten te beledigen. Daarop werd hij aangehouden. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie verricht aanhoudingen bij openlijke geweldpleging

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 16 en een 18-jarige Bosschenaar aangehouden. De twee kwamen zich op verzoek aan het politiebureau melden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging die eerder die avond plaats zou hebben gehad op de Leyhof in hun woonplaats. Een 17-jarige Bosschenaar raakte bij die openlijke geweldpleging gewond aan zijn gezicht. Hij deed aangifte. De politie onderzoekt de toedracht en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Politie houdt autodief aan

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 17-jarige Bosschenaar aangehouden. Bij de meldkamer van politie kwam een melding binnen van een poging diefstal van een auto vanaf de Aartshertogenlaan in s-Hertogenbosch. Zij stuurde een eenheid direct naar de Aartshertogenlaan. Door het opgegeven signalement kon de verdachte op de Coppenstraat aangehouden worden. De verdachte staat bekend als veelpleger bij de politie en hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Politie houdt mannen aan voor openlijke geweldpleging

Zeeland De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag vijf mannen, 16 (2x), 17 (2x) uit Oss en een 18-jarige inwoner van Berghem, aangehouden. Ze worden er van verdacht drie beveiligingsmedewerkers van een horecagelegenheid aan de Kerkstraat in Zeeland mishandeld te hebben. Ze zijn voor verder onderzoek inverzekeringgesteld.

Politie houdt vrouw aan voor vernieling

Cuijk De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 39-jarige Cuijkse aangehouden op de Grotestraat in haar woonplaats. De meldkamer van politie had een melding gekregen dat een vrouw bezig was een auto te vernielen. Agenten konden ter plaatse de vrouw aanhouden. Ze verklaarde een conflict te hebben met de eigenaar van de auto. De vrouw is voor verder onderzoek ingesloten.

Fietsster raakt gewond

s-Hertogenbosch Vrijdagavond is een 18-jarige Bossche fietsster gewond geraakt op de Maaspoortweg in haar woonplaats. De vrouw stak ineens de Maaspoortweg over. Een bestelbus, bestuurd door een 46-jarige Bosschenaar reed haar vervolgens aan. De man probeerde nog te remmen, maar te vergeefs. De vrouw liep een flinke hoofdwond op en een lichte hersenschudding op. Zij is naar het ziekenhuis overgebracht.

Huiselijk geweld

Boxtel De politie heeft vrijdagavond een 23-jarige inwoner van Boxtel aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn 19-jarige broer die avond bedreigd en mishandeld te hebben in zijn woning. De verdachte is ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Te diep in het glaasje gekeken, aanrijding veroorzaakt

Nuland De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 29-jarige automobilist uit Grave aangehouden op de snelweg A59 ter hoogte van Nuland. De man reed in de richting van Nijmegen. Door het slechte weer zag hij de auto voor zich, bestuurd door een 54-jarige man uit Nuland en een 51-jarige vrouwelijke inzittende, te laat. Hij moest erg hard remmen en raakte daardoor in een slip. Hij raakte daarbij de auto van de man uit Nuland. De automobilist uit Grave kwam vervolgens over de hoge wal langs de snelweg in een greppel terecht. De man uit Nuland kwam op de rijbaan tot stilstand. Niemand raakte gewond. De man uit Grave bleek te veel gedronken te hebben. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod.

Man leent auto zonder rijbewijs

Veghel De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Bundersweg in Veghel een 20-jarige Veghelse automobilist aangehouden. De man reed al slingerend over de weg. Hij kwam in de richting van surveillerende agenten gereden en reed hen bijna frontaal aan. Toen ze de man staande hielden en controleerden bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tevens bekende hij de auto zonder toestemming van zijn broer geleend te hebben. Daarop werd hij aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bestuurder scootmobiel gewond

s-Hertogenbosch Een 82-jarige Bossche bestuurder van een scootmobiel is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Oostwal in s-Hertogenbosch. Vermoedelijk is de man met zijn scootmobiel verkeerd terecht gekomen. De scootmobiel is vervolgens omgevallen. De man liep een gebroken sleutelbeen, een hoofdwond en een hersenschudding op.

Politie houdt mannen aan

Boekel De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen, een 27-jarige inwoner van Erp en een 26-jarige inwoner van Gemert aangehouden op de Stateweg in Boekel. De man uit Erp werd door de beveiligingsmedewerker van een evenement al daar gevorderd het terrein te verlaten. Dit weigerde de man echter. Daarop hielde politie hem aan. De 26-jarig man uit Gemert probeerde deze aanhouding te voorkomen en schold de agenten uit. Daarop werd ook hij aangehouden. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt man aan voor vernieling

s-Hertogenbosch De politie heeft zondagmorgen een 29-jarige Bosschenaar aangehouden op de Onderwijsboulevard in zijn woonplaats. Hij wordt er van verdacht een toegangsdeur van een woning in die straat vernield te hebben. Dit alles zou te maken hebben met een conflict dat de verdachte zegt te hebben met een 22-jarige man die daar woont. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Motorrijder gewond na rijden onder invloed

Boxtel Een 34-jarige motorrijder uit Boxtel is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Keulsebaan in zijn woonplaats. Hij werd door diverse mensen aangetroffen op het wegdek met naast hem zijn motor. De man moest met diverse verwondingen onderzocht worden in het ziekenhuis. Hij weigerde in eerste instantie medewerking aan een alcoholcontrole. Na het onderzoek in het ziekenhuis, is de motorrijder aangehouden. Een alcoholcontrole op het politiebureau wees uit dat de man te diep in het glaasje gekeken had. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw beroofd van haar tas

Uden Een 77-jarige vrouw uit Uden is zaterdagmiddag beroofd van haar tas op het fietspad aan de Patrijsweg in Uden. De vrouw reed daar omstreeks 15.00 uur, toen zij plotseling door een jongen gepasseerd werd. Hij nam de handtas van de vrouw weg. Later bleek de dader de tas weggegooid te hebben. Hij heeft de portemonnee van de vrouw weggenomen uit de tas. De jongen was blond, droeg een bruine jas en een zwarte pet. De politie onderzoekt de beroving.

Gewonden bij verkeersongeval

Boekel Een 38-jarige automobilist uit Uden en een 43-jarige Boekelse automobiliste zijn zaterdagavond gewond geraakt bij een aanrijding. De 38-jarige man bestuurde en bestelbus met daarin een 31-jarige Udense en zijn 11-jarige zoon. Hij reed over de Zandhoek in Boekel vanuit de richting Erp. De 43-jarige Boekelse kwam hem met haar auto tegemoet rijden. De vrouw merkte hem echter te laat op, remde nog wel, maar kwam daardoor in een slip. Ze raakte met haar auto de bestelbus die op zijn beurt kantelde. Beide slachtoffers zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de precieze toedracht.

Meisje gewond bij aanrijding

Boxmeer Een 11-jarige meisje is zondagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Burgemeester Verkuijlstraat in Boxmeer. Het meisje stak op die straat ter hoogte van een zebrapad met haar fiets plotseling de weg over. Een 41-jarige automobilist uit Drachten kwam vanuit de richting Sambeek en kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het meisje is met vermoedelijk een beenbreuk overgebracht naar het ziekenhuis.

Hooi in de brand

Boxmeer In een aantal hooibalen aan de Sint Anthnoisweg in Boxmeer heeft korte tijd brand gewoed in de nacht van zaterdag op zondag. De brand werd omstreeks 5.00 uur ontdekt. De politie en brandweer sluiten brandstichting niet uit. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Laatst gewijzigd 24-06-2007 15:22 | © Politie Brabant-Noord