Socialistische Partij Rotterdam

Buurten in Carnisse

18-06-2007 * Alle SP-raadsleden gingen maandag mee op stap om te buurten in Carnisse. De fractie begon bij bakkerij Groen en spraken met Jose Groen over onder andere over het gestopte project 'Stop en Shop' waarbij mensen voor een snelle boodschap hun auto voor tien minuten gratis mogen parkeren voor een halfje brood of een bosje bloemen - de coffeeshop mocht niet meedoen. Daarna op bezoek bij de opbouwwerkers van Carnisse Frank Boerboom en Ellie Riuspassa in de Carnisselaan. Van hen kreeg de fractie te horen dat het project "Mensen maken de stad'' is gestopt in Charlois, de deelgemeente had te weinig inbreng.

We wandelden met opbouwwerker Frank naar het opgeknapte Amelandseplein, de trots van de bewoners. Hierna gingen we op weg naar we naar de Vogelbuurt, onderweg spraken we verschillende bewoners en gingen we schuilen voor de regen bij SP-lid Jan Huybers en zijn vrouw in de Tapuitstraat. In de Vogelbuurt is veel gerenoveerd. De buurt is als het ware geadopteerd door Com.wonen. 85 Procent van de woningen in Carnisse zijn particulier bezit en de VVE's zijn moeilijk te organiseren. Wel kent Carnisse veel betaalbare starterswoningen. Na regen kwam even zonneschijn en toen nog veel meer regen en door die regen fietsten we naar het aangrenzende Zuiderpark waar we van Martin Mostert, de projectleider van het ''nieuwe Zuiderpark'', een presentatie kregen. Het Zuiderpark is geen bos meer maar is een lommerijk recreatieterrein geworden met een heus Avontureneiland. Minder bomen dus veiliger!?

Bij Bakker Groen, Jose vertelde ook nog over de 'Economische Kansenzones' waar ze samen met haar man aan heeft meegedaan. Ze moesten 100.000 euro in het fonds storten en 100.000 euro werd gesubsidieerd om het pand op te knappen, hun geld zat al in het fonds maar ze konden vier maanden later pas bij het geld om te gaan verbouwen. Ook klaagde ze over de drugsdealers voor haar deur vooral in de avonduren bij de kruising Carnisselaan/ Katendrechtse Lagendijk.

In gesprek met de opbouwwerkers Frank en Ellie

De kruising Carnisselaan/ Katendrechtse Lagendijk

De fractie in gesprek met bewoners in de Ebenhaezerstraat

Het Amelandseplein

De Vogelbuurt

Op bezoek bij SP-lid Jan Huybers in de Tapuitstraat

Projectleider Martin Mostert verteld over het ''nieuwe Zuiderpark". Het Zuiderpark heeft eigenlijk maar de helft van het budget gekregen dat nodig was. Het had allemaal veel natuurvriendelijker gekund volgens de SP, minder bomenkap en een hele andere vorm van waterberging.

Het ''nieuwe Zuiderpark''

De fractie neemt afscheid van SP-lid Aad van Rooijen die de hele dag mee op stap ging

Zie ook:

* Dossier Buurten in de Wijken