Persberichten stad Utrecht, 15.50 uur

Utrecht, 24-06-2007

Aanhoudingen vernielingen buurthuis

UTRECHT De politie heeft vrijdagmorgen 22 juni vijf aanhoudingen verricht naar aanleiding van het ingooien van ramen van het buurthuis aan de Peltlaan op maandagavond 18 juni. Een van de medewerkers van het buurthuis, een 29-jarige Utrechter, raakte gewond aan zijn oog door rondvliegende glassplinters. Na onderzoek kreeg de politie toestemming om vier jongens buiten heterdaad aan te houden. Deze jongens, in de leeftijd van 14, 15 en 16 jaar zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Een vijfde jongen (leeftijd onbekend) is aangehouden omdat hij zich met de aanhouding van een van hen, bemoeide en agenten beledigde. Tegen hem is proces-verbaal gemaakt. De politie sluit niet uit meer aanhoudingen te verrichten.

Belediging

Vrijdagavond 22 juni rond 23.30 uur zijn op de Peltlaan twee mannen van 18 en een jongen van 17 jaar aangehouden voor belediging van agenten. De 17-jarige jongen verzette zich tegen zijn aanhouding, waarop gepast geweld toegepast moest worden.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT Vrijdagavond 22 juni heeft de politie rond 22.15 uur een 35-jarige Utrechter aangehouden vanwege fietsendiefstal. De politie betrapte de man op heterdaad toen hij op het Jaarbeursplein een fiets stal. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Verkeerscontroles

UTRECHT Vrijdag 22 juni heeft de politie tussen 09.30 en 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Darwindreef. In totaal zijn 364 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 82 te hard reden. Deze automobilisten zijn bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. In de middag is er een bromfietscontrole gehouden op de Zeehaenkade. Hierbij zijn 66 bromfietsen gecontroleerd, waarbij maar liefst 44 bekeuringen zijn uitgedeeld, voor onder andere te hard rijden, het ontbreken van rijbewijs of kentekenbewijs en het niet dragen van de helm. Op zaterdag 23 juni hield de politie een snelheidscontrole op de Brailledreef, tussen 10.30 en 12.45 uur. Van de 525 gecontroleerde voertuigen, reden er drie te hard. De hoogst gemeten snelheid was 95 km/uur, terwijl 70 km/uur toegestaan is.

Diverse winkeldiefstallen

UTRECHT De politie heeft afgelopen weekend diverse winkeldieven aangehouden. Onder andere op vrijdag rond 13.45 uur op de Oudegracht twee 14-jarige meisjes uit Utrecht en Maarssen, vrijdag rond 14.00 uur een 34-jarige Utrechter op het Godebaldkwartier, vrijdag rond 16.30 uur op het Radboudkwartier drie meisjes (van 14 jaar uit Maarssen, 14 jaar uit Utrecht en 13 jaar uit Vleuten), vrijdag rond 17.00 uur op het Gildenkwartier een 17-jarige jongen uit Veenendaal, vrijdag rond 18.45 uur een 33-jarige en een 24-jarige vrouw, beiden uit Utrecht op het Smaragdplein.

Onder invloed

UTRECHT De politie heeft diverse bromfietsers en automobilisten die onder invloed van alcohol reden aangehouden. Vrijdag 22 juni hield de politie rond 21.15 uur op Nijenoord een 60-jarige Utrechtse bromfietser aan die later 765 ug/l blies op het politiebureau. Op de Vleutenseweg ging het om 17.00 uur om een 56-jarige automobilist uit Lopik, die niet in staat was om te blazen en daarom een bloedonderzoek moest ondergaan.

Vernieling en fietsen onder invloed

UTRECHT Zaterdag 23 juni heeft de politie rond 22.00 uur een 41-jarige Utrechter aangehouden. De politie kreeg melding van een vechtpartij die ontstond nadat de man een tuin aan de Siriusstraat had vernield na een ruzie. Toen de politie arriveerde, was de man op een fiets vertrokken. De politie kon hem aanhouden op de Maliebaan. De man had teveel gedronken en blies op het politiebureau 885 ug/l. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 11 uur.

Mishandelingen

UTRECHT Vrijdagavond 23 juni rond 23.55 uur heeft de politie op de Amsterdamsestraatweg twee Utrechtse mannen van 23 en 25 jaar aangehouden. De mannen worden ervan verdacht twee andere Utrechtse mannen van 22 en 24 jaar oud met een boksbeugel mishandeld te hebben. De aanleiding hiervoor is niet bekend.

Vrijdagavond 22 juni heeft de politie rond 21.00 uur een verdachte met onbekende identiteit aangehouden op verdenking van mishandeling van een 48-jarige Utrechter op de Theemsdreef. Het slachtoffer zou zijn geduwd door de verdachte, waarbij hij ten val kwam en hoofdletsel opliep. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de zaak in onderzoek.