Politie Haaglanden

Persberichten 24 juni 2007

Haaglanden, 24-06-2007

Automobiliste zwaargewond bij aanrijding
Den Haag Een 61-jarige automobiliste uit Voorburg is zaterdagochtend 23 juni zwaargewond geraakt toen zij op de Reigersbergenweg tegen de laadklep van een vrachtauto botste. De vrouw reed omstreeks 09.20 uur op de Reigersbergenweg in de richting van de Diamanthorst. Door nog onbekende oorzaak reed zij met haar auto tegen de laadklep van een geparkeerde vrachtauto aan. De vrouw raakte door de aanrijding bekneld in haar auto en moest door de brandweer bevrijd worden. Zij werd met rugletsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Feestgangers luidruchtig
Den Haag Een groep feestvierders veroorzaakte zondagochtend 24 juni om 05.00 uur veel overlast in een portiek aan het Hoogveen. De politie kreeg meerdere meldingen van geluidsoverlast en toen de agenten poolshoogte namen, werd een van hen vanaf het balkon op de eerste verdieping met alcoholische drank overgoten. Vanuit de portiekwoning klonk veel kabaal. Hierop besloten de agenten om het feestje te beëindigen. De feestvierders waren het hier niet mee eens en verzetten zich. Met hulp van andere politieagenten werden in totaal zes feestgangers, twee vrouwen en vier mannen (leeftijden variërend van 15 47 jaar) uit Rijswijk en Den Haag, aangehouden.

Waar is hij nou?
Den Haag Een 36-jarige Haagse automobilist veroorzaakte vrijdagavond 22 juni omstreeks 23.30 uur op de Hoekade met de De Heemstraat een aanrijding. De man botste met zijn auto tegen de auto van een 25-jarige automobilist uit Den Haag. Na de aanrijding wilde de 36-jarige bestuurder weglopen, maar de andere automobilist rende achter hem aan. Ook een aantal omstanders ging achter de beide mannen aan en er ontstond een vechtpartij waarbij de 36-jarige automobilist door onbekenden geslagen werd. Toen politieagenten aankwamen, keerden de omstanders zich tegen de agenten en begonnen hen te bekogelen. Nadat verschillende politie-eenheden naar de locatie waren gegaan, keerde de rust weer. In het tumult koos de 36-jarige bestuurder het hazenpad. Het bleek dat hij niet in het bezit van een rijbewijs was. In eerste instantie werd de 25-jarige Hagenaar als verdachte van de mishandeling aangehouden, maar het bleek dat hij hier niet bij betrokken was geweest.

Bekeuringsituatie loopt uit de hand
Den Haag Twee surveillerende politieagenten bekeuren vrijdag 22 juni aan het begin van de avond in de Koningstraat een auto die op de rijbaan geparkeerd stond. Op dat moment kwamen een aantal personen naar de auto gelopen die het duidelijk niet met de bekeuring eens waren. Een 29-jarige vrouw uit Den Haag schold de agenten uit en verscheurde de bekeuring. Ook weigerde ze haar paspoort te laten zien. Op het moment dat de agenten haar aan wilden houden, probeerde een 27-jarige man uit Den Haag dit te belemmeren, terwijl een tweede vrouw (31) de agenten uitschold. De twee vrouwen en de man werden aangehouden en aan het politiebureau verhoord.

Man mishandeld
Den Haag Een politieagent in zijn vrije tijd was zondagochtend 24 juni op het Plein getuige van een mishandeling. Omstreeks 05.00 uur zag de agent dat een 26-jarige Hagenaar ruzie kreeg met een 24-jarige vrouw uit Den Haag en dat ze elkaar te lijf wilden gaan. Omstanders wisten beide heethoofden te scheidden. Op dat moment liep een omstander op de man af en sloeg hem op het achterhoofd. Door de klap ging de Hagenaar direct gestrekt en viel met zijn hoofd op een stoeprand. Samen met enkele omstanders verleende de politieagent eerste hulp. Ondertussen probeerde de man die de klap had uitgedeeld weg te lopen, maar hij, eveneens een 36-jarige Hagenaar, werd door de politieagent aangehouden. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd.

Straatrover aangehouden
Den Haag Een 18-jarige Hagenaar is zondagochtend 24 juni om 03.40 uur op de Jan Hendrikstraat aangehouden nadat hij kort daarvoor op de Laan een man had beroofd. Het slachtoffer, een 29-jarige Hagenaar liep op de Laan bij het benzinestation toen hij door de verdachte van een geldbedrag werd beroofd. Na de beroving liep de verdachte weg. Hij werd korte tijd later aangehouden.

Diefstal uit vrachtwagen
Den Haag Een 28-jarige Hagenaar dacht zaterdagochtend 23 juni wel erg goedkoop aan een audioset te komen. Omstreeks 08.45 uur waren twee bezorgers van een elektronicazaak bezig om op de Noordpolderstraat een wasmachine af te leveren. Toen zij na een korte tijd weer bij hun vrachtwagen kwamen, zagen zij dat de roldeur openstond en dat een audioset was weggenomen. Een oplettende getuige vertelde de politie dat een bewoner van de Noordpolderstraat de set uit de auto had gehaald. De verdachte werd daarop aangehouden en in zijn woning werd de gestolen audioset teruggevonden. Ook bleek dat de verdachte nog vier dagen moet zitten.

Vrouwen proberen nepgoud te verkopen op Markt
Den Haag Tijdens het boodschappen doen zaterdagochtend 22 juni om 11.05 uur op de Haagse Markt zag een politieagent in zijn vrije tijd dat een vrouw zich wel erg opdringerig gedroeg naar de winkelende mensen. De vrouw, een 18-jarige Roemeense, probeerde hen gouden ringen te verkopen. De agent hiel de vrouw aan en droeg haar over aan zijn collegas. De vrouw had nepsieraden bij zich. De Officier van Justitie besloot dat vrouw een boete van 125,00 moest betalen. Een paar uur later probeerde een 20-jarige Roemeense nepsieraden te verkopen aan een politieagent die in burger op de Haagse Markt surveilleerde. Toen de vrouw de agent de sierraden aanbood, werd ze aangehouden. Zij bekende dat het om nepgoud ging. De Officier van Justitie gaf haar een bekeuring van 150,00.

Betrapt bij beamer diefstal
Den Haag Doordat het alarm in een afgesloten ruimte van een hotel aan de Zwolsestraat afging, werd een 29-jarige Rotterdammer zaterdagavond 23 juni om 19.15 uur op heterdaad betrapt. De man probeerde vanuit een afgesloten ruimte een beamer weg te nemen. Wat hij niet wist, was dat de beamers gekoppeld waren aan een alarm. Hij is ingesloten. Terwijl de politie bezig was met het onderzoek vertelden medewerkers van het hotel de agenten dat voor het hotel een man stond die eerder ook al beamers uit het hotel had weggenomen. Voor het hotel werd een 34-jarige Edenaar aangehouden. Na onderzoek bleek hij toch niet de beamerdief te zijn. Hij werd na verhoor in vrijheid gesteld.

Heterdaad
Den Haag Getuigen zagen zaterdagavond 23 juni omstreeks 19.25 uur dat een man in een auto inbrak op het parkeerterrein aan de mr. P. Droogleever Fortuynweg bij het politiebureau Zuiderpark. Zij waarschuwden de politie die direct vanuit het bureau naar de grote parkeerplaats ging. Daar hoorden de agenten dat de man in een grijze BMW had ingebroken en vervolgens naar de Melis Stokelaan was gelopen. Vlak bij de Tesselschadelaan zagen de agenten een man lopen die aan het opgegeven signalement voldeed. De man, een 39-jarige Hagenaar had een navigatiesysteem in zijn handen. Hierop werd hij aangehouden. Uit onderzoek bleek dat op het parkeerterrein zes autos waren opengebroken. De verdachte is een TOP 500 veelpleger en is in verzekering gesteld.

Jongens vernielen tuinmuur
Den Haag Een surveillerende politieagent zag zaterdagavond 23 juni om 23.10 uur een groepje jongelui dollen op de Frits Diepenlaan. Toen de jongens hem in de gaten kregen, renden ze weg in de richting van de Hilgersstraat. Vlak daarna zag de agent een aantal bewoners uit hun woningen komen en in de richting rennen waarin de jongelui waren verdwenen. Van een van hen hoorde de agent dat de jongens zijn tuinmuur hadden vernield en aan zijn auto hadden gezeten. Ook hadden ze bij een buurman tegen een tuinhek lopen trappen. De agent waarschuwde via zijn portofoon zijn collegas. Die zagen drie jongens uit een brandgang komen op het Fisherplantsoen. Toen de jongens de agenten zagen, probeerden ze te ontkomen maar ze werden aangehouden. Het gaat om drie Hagenaars in de leeftijd van 14, 16 en 19 jaar oud.

Beginnend bestuurder het haasje
Den Haag Een 34-jarige beginnend bestuurder uit Den Haag moest zondagochtend 24 juni zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan. Agenten zagen de automobilist om 01.53 uur slingerend over de Melis Stokelaan rijden. Nadat ze hem hadden laten stoppen, bleek dat hij onder invloed van drank was. Aan het bureau blies hij 445 ugl. Omdat hij beginnend bestuurder was en hij veel meer gedronken had dan wettelijk is toegestaan, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Onder invloed tegen de richting
Den Haag Doordat hij op de Laan van Eik en Duinen tegen de richting in reed, trok een 50-jarige automobilist uit Den Haag vrijdagavond 22 juni om 20.53 uur de aandacht van de politie. Nadat de agenten de bestuurder aan de kant hadden gezet, bleek dat hij onder invloed van alcohol was en hij werd aangehouden. Aan het bureau blies hij 815 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 10 uur en een proces-verbaal. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Dronken man beledigt agenten
Leidschendam Een man die in auto met draaiende motor stilstond op de Ysvogellaan trok vrijdagavond 22 juni de aandacht van agenten. Voor de auto, midden op straat, stonden twee vrouwen en een man die duidelijk onder invloed van alcohol waren. Aan de agenten vertelde de man dat hij op zijn vrouw wachtte die op straat stond. De bestuurder moest aan een blaastest meewerken en bleek niet gedronken te hebben. Terwijl een agent met de bestuurder bezig was, werd hij door de man op straat uitgescholden. Na een korte worsteling werd deze man, een 58-jarige Leidschendammer, aangehouden voor belediging.

Bromfietser rijdt in op politieagent
Wassenaar Doordat er geen kentekenplaat op zijn bromfiets zat, trok een 40-jarige bromfietser uit Rotterdam, vrijdagavond 22 juni om 21.25 uur de aandacht van surveillerende agenten. De politie zag de man op de Rijksstraatweg rijden en wilde hem controleren. Een van de agenten gaf de man een stopteken. De Rotterdammer negeerde dit stopteken en reed op de politieagent in. Na een korte worsteling lukte het de agenten om de verdachte aan te houden. Hij was onder invloed van alcohol en het bleek dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Niemand raakte gewond.

Snelheidscontrole
Wassenaar Bij een snelheidscontrole op de Rijksstraatweg controleerde de politie zaterdagavond 23 juni in totaal 560 verkeersdeelnemers. Slechts zes bestuurders reden te snel en kregen een bekeuring. De snelste reed 102 km per uur waar 50 is toegestaan.

Opticien overvallen
Rijswijk Een opticien in winkelcentrum de Boogaard is zaterdagmiddag 23 juni aan het eind van de middag overvallen. Om 17.00 uur kwamen drie mannen de zaak binnen. Een van de mannen bedreigde de 25-jarige winkelier met een mes en eiste geld. Nadat hij een geldbedrag had buitgemaakt, verliet de overvaller de zaak. Het signalement van de overvaller luidt: getinte man van ongeveer 1.80 m lang. Hij had een ringbaardje en droeg een zwart shirt met lange mouwen en een zwarte pet. De politie is op zoek naar getuigen van deze overval. Heeft u informatie, bel dan met de politie in Rijswijk via (0900) 8844. Liever anoniem? Bel dan (0800)7000.

Wonder boven wonder lichtgewond
Rijswijk Een 36-jarige Haagse automobilist is zaterdagavond 23 juni wonder boven wonder slechts lichtgewond geraakt bij een aanrijding op de Prinses Beatrixlaan. De automobilist reed omstreeks 19.45 uur de kruising met de Prinses Beatrixlaan op. Hij kwam vanaf de Sir Winston Churchilllaan en wilde richting Generaal Spoorlaan. Op dat moment reed een 23-jarige Haagse automobilist ook de kruising op en een aanrijding was het gevolg. Door de klap van de aanrijding sloeg de auto van de 36-jarige een aantal malen over de kop. Hij raakte gewond aan zijn hoofd en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Daar bleek dat hij slechts lichtgewond was geraakt. Hij kon na behandeling naar huis. Ook de 23-jarige automobilist werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Hij raakte niet gewond. Omdat beide automobilisten verklaren dat hun verkeerslicht groen was, zoekt de politie getuigen. U kunt bellen met de verkeerspolitie via (0900)8844.

Mishandeling en vernieling
Monster Tijdens de feestweek in Monster hield de politie zaterdagavond 23 juni om 22.15 uur drie meisjes van 13, 14, en 15 uit Monster aan. Het drietal had vlak daarvoor op de Molenstraat een 14-jarig meisje uit Monster mishandeld. Het meisje waarschuwde haar vader die op het Kerkplein de politie aansprak. De agenten hielden de drie meisjes aan. Toen zij het drietal over wilden brengen naar het politiebureau, probeerde een groep jongens dit te voorkomen. Nadat de agenten versterking hadden gekregen, werden drie jongens (14 16 jaar) uit Monster en Ter Heijde aangehouden.
Om 23.15 uur sprak een 22-jarige Hagenaar op het Kerkplein de politie aan. Hij wees de agenten op een man die hem vlak daarvoor zou hebben mishandeld. Terwijl hij met de agenten sprak, kwam de andere man naar hen toegelopen en schopte het slachtoffer. Hierop werd de man, een 34-jarige man uit Monster aangehouden.
Surveillerende politieagenten op het feestterrein betrapten zondagochtend om 00.25 uur op het parkeerterrein aan de Molenbrink vier jongens op heterdaad toen zij een politieauto vernielden. Het viertal trapte de spiegels van de politieauto en liep daarna weg richting Molenstraat. Hier werden zijn aangehouden. Het gaat om vier jongens uit Monster, Poeldijk en Ter Heijde. Hun leeftijd varieert van 14 18 jaar.

Dronken de macht over het stuur kwijt
De Lier Een 28-jarige beginnend bestuurder uit De Lier verloor zondagochtend 24 juni om 09.10 uur op de Veilingweg de macht over het stuur en reed zijn auto in de prak. Toen de agenten de man aanspraken, roken zij dat hij alcohol had gedronken. Aan het bureau blies hij 680 ugl. Dit is veel meer dan voor beginnend bestuurders wettelijk is toegestaan. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg proces-verbaal.

Man valt in slaap achter stuur
s-Gravenzande Een 20-jarige automobilist uit Maassluis is vrijdag 22 juni achter het stuur van zijn auto in slaap gevallen. De automobilist reed aan het eind van de middag op de Vondellaan toen hij door de slaap werd overmand en tegen twee geparkeerde autos botste. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt.

Vechten
Delft Acht jongens uit Delft en Pijnacker-Nootdorp (17-19 jaar oud) zijn zaterdagochtend 23 juni op de Voorstraat aangehouden als verdachten van een mishandeling. Een 18-jarige Delftenaar was met drie vrienden en een vriendin aan het stappen geweest bij de Koornbeurs. Toen ze na het stappen op de Markt liepen, werd het 16-jarige meisje door twee onbekende jongens uitgescholden. De Delftenaar nam het samen met zijn vrienden op voor hun vriendin waarna de jongens wegliepen. Korte tijd later kwamen de jongens met hun vrienden terug en ontstond een vechtpartij, waarbij de 18-jarige gewond raakte aan zijn hoofd en neus. Acht jongens die bij de vechtpartij betrokken waren, werden aangehouden.

Jeugdige bromfietsdieven
Delft Een oplettende getuige belde zondagochtend 24 juni om 05.50 uur dat hij op de Pijperring achter de verdachten van een bromfietsdiefstal aanliep. De getuige bleef doorgeven waar hij was, zodat de politie de verdachten op de Diepenbrockstraat aantrof. Toen de verdachten de politieagenten zagen, probeerden ze er vandoor te gaan. Een 12-jarige jongen uit Delft werd als eerste aangehouden. Twee andere verdachten, een 18-jarige Hagenaar en een 17-jarige jongen uit Delft, sprongen in de sloot en zwommen naar de overkant. Toen de agenten naar de overkant van de sloot waren gereden, zwommen ze terug. De 18-jarige werd uiteindelijk op de Diepenbrockstraat aangehouden en de 17-jarige had zich in een tuin van een van de woningen verstopt waar hij werd aangehouden. De verdachten zijn ingesloten.

Drugs dealen op camera
Delft Via beelden van beveiligingscameras waren politieagenten zondagochtend 24 juni om 07.55 uur getuige van een heuse drugsdeal. Via de camerabeelden zagen de agenten hoe drie mannen op het station aan de Van Leeuwenhoeksingel wiet dealden. Diverse politieagenten gingen naar het station waar zij de drie mannen aanhielden voor de opiumwet. De drie, in de leeftijd van 23, 53 en 52 jaar oud, zijn afkomstig uit Delft. In een vergrootte binnenzak van de jas van de 53-jarige troffen de agenten 70 zakjes wiet, met een totaalgewicht van 325,3 gram aan. De man verklaarde aan de agenten dat hij de wiet op Parkpop wilde verkopen. De 52-jarige Delftenaar had 24 zakjes wiet, met een totaalgewicht 168,6 gram bij zich. De 23-jarige Delftenaar had
1 zakje wiet bij zich.

Geen rijbewijs
Pijnacker Een 18-jarige man uit Pijnacker dacht zaterdagochtend 23 juni vlak na middernacht de politie te slim af te zijn. De man reed met een aantal vrienden in een auto over de Nootdorpseweg toen de politie hen liet stoppen. De 18-jarige bestuurder stapte direct uit en rende hard weg. Hij kon in eerste instantie ontkomen en de agenten controleerden de overige inzittenden van de auto. Hierna besloten de agenten bij de auto te wachten, om te zien of de bestuurder alsnog terug zou komen. En inderdaad. Nadat hij dacht dat de kust vrij was, kwam hij terug om vervolgens in de armen van de politie te lopen. Maar hij gaf zich niet snel gewonnen en rende weer hard weg. De agenten zetten in hun auto de achtervolging in en bij het zwembad konden ze hem aanhouden. Het bleek dat hij geen rijbewijs had.

Hardleers
Delft Zo kun je een 58-jarige automobilist uit Rotterdam wel noemen. De automobilist werd zaterdagochtend 24 juni om 01.20 uur op de Tanthofdreef aangehouden nadat de politie had geconstateerd dat hij onder invloed van drank in zijn auto reed. Aan het bureau blies hij 570 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal én een rijverbod van zes uur. Om 02.50 uur zagen politieagenten de man op de Koornmarkt in zijn auto stappen en met gedoofde lichten wegrijden. Hierop werd hij opnieuw aangehouden voor het rijden tijdens een rijontzegging. Tijdens de tweede blaastest blies hij 448 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Voor beide strafbare feiten kreeg hij een proces-verbaal.

Autokrakers aangehouden
Zoetermeer Een parkeerwachter van een discotheek aan de Amerikaweg zag zondagochtend 24 juni hoe drie jongens zich verdacht bij geparkeerde autos ophielden en waarschuwde de politie. Op het parkeerterrein wees de getuige de auto aan waar de jongens mee gekomen waren. In de auto lagen allemaal gestolen goederen. De portiers van de discotheek hadden ondertussen een van de verdachten een 16-jarige jongen uit Moordrecht aangehouden. Hij werd overgedragen aan de politie. Toen de agenten bij de auto van de verdachten stonden, meldde de eigenaar (een 21-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats)van de auto zich bij hen. Ook hij werd aangehouden. Korte tijd later hielden de parkeerwachter en portiers de derde verdachte, een 20-jarige man uit Moordrecht, aan. Onderzoek op de parkeerplaats