Politie Limburg-Noord

Politie onderzoekt beroving

Datum: 24-06-2007
Tijd bericht: 11:41
Plaats: Echt
De politie onderzoekt een beroving van een 18-jarige man uit Echt die in de nacht van zaterdag op zondag tussen 00.15 uur en 00.30 uur plaatsvond op de Brugweg.

De man fietste op het fietspad ter hoogte van het AZC toen drie blanke mannen hem tegemoet kwamen gefietst. Een van de mannen sprak hem aan, waarop het slachtoffer stopte. Dit omdat hij meende dat hij de mannen kenden. Dit was echter niet het geval. Het slachtoffer wilde hierop doorfietsen, maar op dat moment neemt één van de mannen een mes en eist de portemonnee en gsm van de man op. Het slachtoffer maakt hierop een slaande beweging in de richting van de man met het mes en fietst snel weg. Een van de daders slaat hierop nog het slachtoffer in zijn nek, maar hij weet toch te ontkomen. De drie mannen achtervolgen hem nog, maar ter hoogte van de Houtstraat raakt hij ze kwijt. Het slachtoffer heeft al zijn spullen nog en heeft geen pijn aan zijn nek.

Volgens het slachtoffer gaat het om drie blanke mannen waarvan er één een pet droeg. De andere twee hadden een capuchon op hun vest/trui zitten. De mannen zijn tussen de 16 en 18 jaar oud en hebben een normaal postuur. Eén van hen is ongeveer 1.85 meter lang en de anderen zijn ongeveer 1.70 meter lang. De langste persoon sprak Nederlands met een accent.

De politie verzoekt personen die meer weten van deze beroving zich te melden. Dit kan bij het politiebureau in Echt of via telefoonnummer 0900-8844.