Nederlandse Tafeltennisbond


EVK 2007: K3, kabouter Plok en tafeltennis

24-06-2007

De voorbereidingen voor het grootste Tafeltennis-evenement, ooit in Nederland gehouden, valt samen met de kindervoorstellingen van K3 en kabouter Plop in Ahoy Rotterdam. De Europese Tafeltennis Kampioenschappen voor Veteranen (EVC2007) vinden plaats vanaf maandag 25 juni en eindigen op zaterdag 30 juni. De deelnemers komen uit 38 verschillende Europese landen en strijden de komende week om de fel begeerde titel Europees Kampioen Veteranen.

Al dagen lang is aandacht besteed aan de opbouw van het sportevenement. Immers, de bijna 2100 deelnemers moeten allen hun spelprogramma kunnen afdraaien, een hapje kunnen eten, douchen, omkleden en gehuisvest worden. Bovendien wil een groot aantal ook nog trainen voor de wedstrijd. Een mega-operatie, waarvoor ook nog eens 100 tafeltennis speeltafels zijn geplaatst in de grootste hal van het Ahoy-complex.

Een ploeg van 70 mannen en vrouwen, waarvan een groot deel vrijwilligers, is bezig met het opzetten van tafels in centre courts en het inrichten van alle benodigdheden in de directe nabijheid. Voor de uitslagendienst is een volledig computernetwerk aangelegd om snel en adequaat de resultaten te publiceren voor deelnemers en voor de schrijvende pers. Zo worden er op maandag wedstrijden in 400 verschillende poules gespeeld. Dat betekent 2400 wedstrijden op één dag. Elke uitslag is van invloed op de eindrondes en finales, die vrijdag 29 en zaterdag 30 juni worden gespeeld.

Naast de Speelhal is een compleet 'Promo-dorp' ingericht, waar leveranciers van o.a. Tafeltennismaterialen hun producten exposeren of verkopen. Om het de deelnemers tijdens de week naar hun zin te maken worden er ook nog allerlei nevenactiviteiten georganiseerd, zoals clinics, fitiness, games, internet, en kunnen zelfs de wedstrijden op Wimbledon worden gevolgd.

Toernooi-directeur Ton van Happen: "Heerlijk zo'n evenement. Tafeltennis is een prachtige sport voor jong en oud. En dat we hier nu de Europese Kampioenschappen Veteranen hebben, betekent dat we het grootste tafeltennisevenement aan het organiseren zijn dat ooit in Nederland is gehouden. En dat de kindervoorstellingen van K3 en kabouter Plok nu samenvallen met de opbouw van ons evenement is geen enkel probleem. Het verhoogt zelfs de gezelligheid en we lopen elkaar niet in de weg. Alles is prima geregeld..."

Ook de spelers die in dit weekend hun inschrijving voor deelname moeten afhalen, zijn enthousiast over de snelheid van inschrijving (accreditatie) en de gezelligheid in de Ahoy. Maandag komt het er op aan. Dan moet er gepresteerd worden. Althans, als je in de prijzen wilt vallen. Dan is de Ahoy geheel voor Tafeltennis ingericht; een machtige manifestatie..!.

Vandaag, zondag 24 juni vindt de openingsceremonie plaats in het Sportpaleis waar K-3 's-Middags nog voor de kinderen heeft opgetreden. Een knalfeest voor spelers, officials, vrijwilligers en genodigden.