Digitale Gemeente Houten

Coach Houtense korfbalvereniging Victum/IGCN traint Bulgaren

zondag 24 juni 2007 - Bron: Victum/IGCN

De internationale Korfbalfederatie (IKF) organiseert, ter promotie van de korfbalsport, clinics in diverse landen. Deze week vinden er clinics plaats in Bulgarije. Dit land is nog onbekend met de korfbalsport. De clinics in Bulgarije worden dit keer o.a. verzorgd door Houtenaar Klaas Otten, trainer/coach bij de Houtense korfbalvereniging Victum/IGCN.

Korfbal moet ook op de Bulgaarse sportkalender een prominente plaats veroveren. Daartoe verzorgt het IKF cursussen voor Bulgaarse trainers en coaches de Basis Opleiding Korfbal (BOK)-cursus. Klaas Otten van Victum/IGCN Houten gaat samen met Remco Ontijt van Dalto uit Driebergen in de komende week studenten,trainers en coaches aan de universiteit van Sofia de basisbeginselen van korfbal bijbrengen. Naast Bulgaren zijn ook trainers aanwezig uit Griekenland, Georgie, Cypres, Servië en Roemenie.

Klaas Otten is bij deze internationale promotie van de korfbalsport betrokken geraakt doordat hij al enige tijd voor het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) deze BOK-cursus geeft. Ook is hij gevraagd deze cursus te actualiseren opdat aan de nieuwste lesvormen wordt voldaan. Klaas is bij Victum/IGCN actief binnen het cluster korfbalontwikkeling en hij vervult een belangrijke rol bij het opleiden van scheidsrechters en jeugdtrainers. Klaas Otten is zelf 15 jaar als trainer actief geweest bij Victum/IGCN. In het dagelijks leven heeft Klaas een eigen bureau op het gebied van training en coaching.

Dat het promoten van de korfbalsport succes heeft blijkt wel uit de resultaten van Tsjechië. In dat land wordt ook pas sinds enige jaren korfbal beoefent maar zij staan inmiddels 4e op de wereldranglijst.

Hopelijk leiden de activiteiten onder leiding van de enthousiaste Klaas en Remco ook dit keer weer tot aanwas van nieuwe landen die de korfbal-sport gaan beoefenen.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).