Digitale Gemeente Houten

In De Wieck geschoten: Kelly the Crook (2)

zondag 24 juni 2007 - Bron: Jos Verboom

De band Kelly the Crook bestaat uit (v.l.n.r.) Davo Lution (gitaar), Miss Avana (zang), R.C. (drums) en Rocco (basgitaar). Na ruim een jaar stond Kelly the Crook opnieuw op het podium in de Wieck.
Voor de nog jonge band ging een jaar voorbij met daarin een aantal hoogtepunten. Reden genoeg om na afloop opnieuw met de band om de tafel te zitten. Lees hier over het optreden van vorig jaar

Allereerst de opgenomen mini CD
Jullie zijn vorig jaar zomer een aantal dagen de studio ingedoken en dat heeft de mini CD My Place opgeleverd. Hoe kijken jullie daarop terug?
Miss Avana: Het nummer Snow is herboren in de studio. Rocco valt bij met: Het is een goed ijkmoment, het geeft goed weer waar we staan en Davo besluit met: We wilden inderdaad de band goed vastleggen en het maximale eruit halen.

Het voorprogramma van Living Colour
Hoe was de ontvangst van het publiek en hoe was de reactie van Living Colour?
Miss Avana: Een paar minuten voor het begon zag je al dat het publiek echt wachtte op het moment dat we gingen spelen. Na elk nummer nam het enthousiasme toe. Na afloop in de zaal kregen we veel complimenten. Ook Living Colour was enthousiast.

Wat heeft dit alles voor uitwerking op Kelly gehad? Rocco: We zijn veel meer een collectief geworden. Het geluid is meer funky geworden vult miss Avana aan. Dat hoor je ook terug in de nieuwe songs. R.C.: Een jaar geleden waren we een samenraapsel van een metal gitarist, een funk ritme sectie en een soul zangeres. We zijn nu veel dichter bij elkaar gekomen. Ja, een band is een soort familie, de onderlinge band is veel intenser dan met gewone vrienden.

Favoriete Kelly songs
Vorig jaar vroeg ik je welke Kelly songs je op je MP3 speler mee zou nemen. Unaniem kwamen jullie met de songs die ook op de EP staan. Hoe is dat nu?
Miss Avana: De nieuwe songs zijn erg leuk, die neem ik mee Instemmend wordt er geknikt. R.C. benadrukt nogmaals: De nieuwe songs zijn meer zoals we zijn. Maar we blijven onszelf ook steeds vernieuwen. Van de 14 songs vanavond hebben we er pakweg 10 weer eens anders gespeeld.

Zijn er dit jaar nog inspiratiebronnen bijgekomen? Unaniem wordt eerst Alter Bridge (die band speelde in 2006 op Pinkpop) genoemd. R.C. vult aan met: Onszelf. We zijn het afgelopen jaar veel hechter geworden.

Wat vond je afgelopen jaar het leukste concert dat je hebt bezocht? Davo en Rocco antwoordden eensluidend: Papa Roach (Metal/hardrock, afgelopen week in het Utrechtse Tivoli) terwijl R.C. en miss Avana het op het optreden van Living Colour houden.

De toekomst?
Ik lees en hoor geruchten over een CD en buitenlandse belangstelling. Leg eens uit?
Davo: Eigenlijk moet je daarvoor bij Hans (van Marsbergen, hij doet tegenwoordig het management voor Kelly) zijn.
Even later schuift Hans ook nog even aan. Er is nog niets concreet. We zijn in gesprek. De belangstelling is serieus, maar er is nog niets overeengekomen, dus ik kan nog geen concrete uitspraken doen. Maar waar moet ik aan denken? Komt er een CD of een buitenlandse toernee? Hans: laten we het houden op een plaat in het buitenland, gevolgd door een serie optredens als voorprogramma.

Wanneer staat Kelly op Pinkpop?
Davo: eerst de CD en dan zien we wel verder.

Ambiëren jullie een om een professionle band te worden? Miss Avana: Jazeker en ik heb gelukkig een man die daarachter staat. Maar het heeft wel veel impact. R.C. en Rocco hebben een eigen bedrijf. We zullen nog de nodige knopen moeten doorhakken.

Het optreden zelf: Het was wat mij betreft prima in orde. Het geluid (en daaraan besteedt de band veel aandacht) was goed in balans. Miss Avana had echter haar eigen microfoon thuis laten liggen en maakte noodgedwongen gebruik van een wat doffer klinkend exemplaar. De band speelde gedreven, vooral het afsluitende Black Secret was met de solos van de heren een hoogtepunt. Helaas viel het optreden wat korter uit en was er géén toegift. Bassist Rocco had de avond ervoor zijn linkerduim bekneld tussen een zware luidsprekerbox en een deurstijl. De pijnstillers waren inmiddels uitgewerkt en maakten het spelen tot een martelgang.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).