Digitale Gemeente Houten

Movares sponsor van het oude station

zaterdag 23 juni 2007 - Bron: Station op wielen

Jaco ter Wal, directeur divisie Mobiliteit en Ruimte en Jan Koudijs, voorzitter Stichting Station op Wielen, tekenden onlangs een sponsorovereenkomst ter waarde van 15.000,-. Movares behoort daarmee officieel tot de sponsors van de stichting die zich hard maakt voor het behoud, beheer en de exploitatie van het oude station in Houten.

Het geld is bestemd voor de spectaculaire verplaatsing van het stationsgebouw dat moet wijken voor de spoorverdubbeling op het traject Utrecht Den Bosch. Het monumentale pand (30 x 10 meter) wordt opgevijzeld en op zgn. duizendwielenwagens 150 meter zuidwaarts gereden. Daar krijgt het gebouw een nieuwe plek aan het spoor. De verplaatsing staat gepland voor 24 augustus 2007.

Jaco ter Wal van Movares beargumenteert de betrokkenheid bij het station in Houten als volgt: Movares ontvangt heel wat sponsorverzoeken. Bij dit project wisten we direct: dit past, dit sluit aan bij onze interesse en onze wens om te kiezen voor initiatieven die iets doen voor de maatschappij. Naast onze belangstelling voor stations en techniek, gaf het feit dat het straks wordt ingezet voor de emancipatie van mensen met een verstandelijke beperking, de doorslag.

Movares adviseert, innoveert en realiseert projecten op het gebied van mobiliteit en infrastructuur. Zij werkt aan het ontwerp en de bouw van stations, bruggen, viaducten en andere kunstwerken en ontwikkelen nieuwe concepten voor het openbaar vervoer van de toekomst. Op professionele en ondernemende wijze en vanuit maatschappelijke betrokkenheid geeft Movares vorm aan bereikbaarheid.

Movares bevindt zich als sponsor in goed gezelschap van Rotij Projecten, BOEi, Grontmij, ProRail en het Ontwikkelingsverband Houten. Subsidies zijn toegezegd door Provincie Utrecht, Bouwfonds Cultuurfonds en het KF Heinfonds.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).