Politie Zeeland


---


W-2099-2007 Vernieling auto, Vlissingen
Tussen zaterdagochtend 07.00 uur en zaterdagmiddag 16.00 uur zijn er vernielingen gepleegd aan een auto die geparkeerd stond op het parkeerterrein van het ziekenhuis aan de Koudekerkseweg in Vlissingen.
De auto is rondom bekrast. Het totale schadebedrag is nog onbekend.

Z-2100-2007 Rijden onder invloed, Terneuzen
Zaterdagavond rond 21.40 uur is een 21-jarige Franse automobilist, aan de Binnenvaartweg in Terneuzen, gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Kort daarvoor reed de man, op de Haarmanweg in Terneuzen achter een politieagent. Hij reed bijna achterop de auto van de agent en gedroeg zich gevaarlijk.
Bij controle op straat bleek dat hij teveel had gedronken. Hierop werd hij aangehouden. Uit ademanalyse bleek dat hij ruim 3,2 maal teveel had gedronken. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorerd. Ook kreeg hij twee bekeuringen voor zijn gevaarlijke rijgedrag en bumperkleven.

O-2101-2007 Rijden onder invloed, Kruiningen
Zaterdagavond rond 23.45 uur is, aan de Nijverheidstraat in Kruiningen, een 24-jarige automobilist uit de gemeente Reimerswaal aangehouden wegens rijden onder invloed.
Toen de 24-jarige man, op de Slagveldstraat, zag dat er een politieauto achter hem reed zette hij zijn auto snel aan de kant en rende weg. Bij controle bleek o.a. dat het kenteken van de auto geschorst was en dat de man geen geldig rijbewijs had.
Na een korte zoektocht konden de agenten de 24-jarige automobilist aan de Nijverheidstraat aangehouden.
Uit ademanalyse op het politiebureau bleek dat hij 2,9 maal teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur en een proces-verbaal. Ook moest hij nog 678 euro aan openstaande boetes betalen.

W-2102-2007 Winkelruit vernield, Middelburg
Tussen zaterdagmiddag 12.00 uur en zondagmiddag 12.00 uur is een ruit van een winkel aan de Zusterstraat in Middelburg vernield.
Het totale schadebedrag is onbekend.

Z-2103-2007 Rijden onder invloed, Sluis
In de nacht van zaterdag op zondag rond 01.30 uur is een 62-jarige automobilist uit Knokke-Heist (B), aan de Sint Annastraat in Sluis, aangehouden wegens rijden onder invloed.
Agenten zagen de man rond genoemd tijdstip vanaf het Walplein de Sint Annastraat inrijden. Hij kreeg een stopteken omdat hij met zijn auto de hele weghelft nodig had.
Een blaasproef op straat lukte niet waarna de man werd aangehouden.
Op het politiebureau weigerde hij mee te werken aan ademanalyse. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 24 uur.


---- --