Politie Limburg-Noord

Politie assisteert bij verkeersongeval met letsel (2)


Datum: 24-06-2007
Tijd bericht: 17:28
Plaats: Susteren
De politie heeft zaterdagavond omstreeks 18.45 uur assistentie verleend bij een frontale botsing tussen een personenauto en een busje op de IJsstraat.

Het ongeval ontstond toen een 19-jarige bestuurder uit Leipzig in een werkbusje met drie inzittenden collega s (precieze leeftijden onbekend, maar het betreft allemaal jongeren van rond de 18 jaar) vanuit de richting van Susteren reed. Hij wilde bij de kruising met de Ijsstraat links afslaan om zijn weg te vervolgen over de Susterderweg in de richting van Duitsland. Een 21-jarige bestuurder uit Susteren van een personenauto kwam uit de richting van Nieuwstad en reed richting Susteren. Op het moment dat de personenauto ter hoogte van het kruisingsvlak was, sloeg de bestuurder van de transporter linksaf. Hierdoor botste het busje tegen de linkervoorzijde van de auto. Het gevolg was dat de bestuurder en drie inzittende van het busje en de bestuurder van de auto gewond raakten.

Omdat de botsing met redelijk hoge snelheid ging, werd uit voorzorg groot ingezet qua ambulances en politie. Omdat de personenauto onder de motorkap rookte, kwam ook de brandweer. Door deze grote inzet van politie, ambulance en brandweer ontstond er gedurende enig tijd een stremming.

Alle slachtoffers werden uit voorzorg met nekondersteuning in de ambulance gezet. Zij werden per ambulance naar de ziekenhuizen in Sittard en Roermond gebracht. Eén van de Duitse jongens mocht na controle direct naar huis. De overige drie Duitse jongens en de Nederlandse bestuurder moesten ter observatie één nacht in het ziekenhuis blijven. Ook zij zijn inmiddels weer naar huis. Allen liepen door de botsing geen ernstig letsel op. Zij hadden slechts wat schaafwonden en last van hoofdpijn.