JUNIOR STROUS EINDIGT MOEILIJK WEEKEND IN DE PUNTEN

CLEVELAND, OHIO (USA), 24 JUNI 2007 - Op Cleveland's Burke Lakefront Airport (USA) heeft Junior Strous een dertiende plaats behaald. Een loszittende gaskabelklep zorgde er tijdens de Champcar Atlantic race voor, dat Strous alle zeilen moest bijzetten om de finish te halen. Door het mankement aan zijn wagen, was het uiteindelijke resultaat voor de rijder van Condor Motorsports teleurstellend. In de stand om het kampioenschap bezet Junior Strous na zes verreden races de elfde plaats in de Atlantics en de zesde stek in de Rookie Cup met 63 kampioenschappunten.

VRIJE TRAININGEN + KWALIFICATIES:
Junior Strous begon het raceweekend in de Champcar Atlantics goed met een voorlopige achtste startpositie, nadat hij in de eerste vrije training op het vliegveld van Cleveland nog genoegen moest nemen met een viertiende plaats (1:09.256). Strous was in deze tijdtraining lange tijd in de top drie terug te vinden, maar moest door een uitstapje naast de baan een aantal deelnemers uiteindelijk voor zich dulden. In de tweede vrije training wist hij de stijgende lijn goed door te trekken. Met een vijfde plaats kwam de 20-jarige rijder goed in vorm voor de afsluitende kwalificatie. Ondanks de problemen met de afstelling wist Strous in deze sessie wel zijn tijd te verbeteren, maar niet zijn positie. Met een tijd van 1:06.521 belandde hij op de dertiende plaats. Het team besloot na de kwalificatie om de wagen helemaal uit elkaar te halen en werkte tot diep in de nacht door om het euvel te verhelpen. Een verkeerde uitlijnset bleek de oorzaak van zijn dertiende plaats. Nadat de problemen waren verholpen liet Strous daarna zien dat hij uit het juiste racehout is gesneden, want hij zette in de warming-up de snelste tijd op de chrono's!

RACE:
Met veel vertrouwen begon Strous aan de wedstrijd dat in het voorprogramma van de Champcar World Series werd verreden. Vanaf de dertiende startplek vertrokken probeerde Strous goed weg te komen, maar een loszittende gaskabelklep gooide roet in het eten. Het metalen voorwerp bleef ongelukkig tussen het rempedaal hangen, waardoor Strous niet kon remmen. Door dit euvel toucheerde de Wassenaarder na de start een aantal rijders, maar kon gelukkig zijn race wel voortzetten. Met kunst en vliegwerk wist Strous de wagen nog op het 3,389 meter lange circuit te houden en knokte zich dapper naar voren. Hij raakte door deze problemen bijna twee keer de muur, maar kon zijn race toch finishen. Hij eindigde zoals hij de race begon op de dertiende plaats.

JUNIOR STROUS: "Deze race moeten we maar snel vergeten. Het team had de gaskabelklep met klitteband vastgemaakt, maar dat raakte bij de start los. Het 15 centimeter lange voorwerp kwam tussen mijn pedalen terecht waardoor ik niet kon remmen, met als gevolg dat ik drie coureurs raakte. Met pijn en moeite heb ik toch een aantal rijders weten te passeren, maar had continu last van het voorwerp. Ik wilde nog naar binnen gaan om het te laten repareren, maar kwam in een 'full course yellow situatie' terecht en heb de race maar uitgereden. Ik kijk alweer uit naar de volgende wedstrijd aanstaand weekend op het circuit van de Mont-Tremblant, waar ik hopelijk wel het geluk aan mijn zijde heb!"