Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
Norisring harde leerschool voor Renger

NÜRNBERG, 24 JUNI 2007 - Het onvergeeflijke en onvoorspelbare karakter van de Norisring, bleek dit weekend een tandenbreker voor Renger van der Zande. Daar waar een sterke inhaalrace gisteren teniet werd gedaan doordat hij hard de vangrail werd ingeduwd, was de 21-jarige Nijmegenaar vandaag zelf iets té enthousiast. In zijn pas derde weekend in de Formule 3 Euroseries leerde de Prema Powerteam coureur de afgelopen dagen stevige lessen.

De weg naar het laatste deel van de top in de autosport gaat middels vallen en opstaan. En rijden op het scherpst van de snede is daarbij het motto. Op de traditioneel incidentrijke Norisring worden foutjes echter nog harder afgestraft dan op andere banen. De vangrails en muren direct langs het 2,3 kilometer korte tijdelijke stratencircuit bieden immers geen genade. En ook het wegdek van dit stadscircuit is lastig aan te voelen bij uitrem acties.

Hoewel Renger in de openingsrace op zaterdag door een ander van de baan werd gelanceerd, moest de Mercedes-Benz coureur op zondag de hand wel in eigen boezem steken. Door zich te verremmen voor één van de hairpins, schakelde Van der Zande zichzelf vandaag vroegtijdig uit. Ook ervaren coureurs als competitieleider Romain Grosjean, Kamui Kobayashi en Tim Sandtler vonden hun Waterloo in de onverbiddelijke straten van Nürnberg. Nico Hülkenberg ontweek vandaag vakkundig alle ellende en boekte zijn eerste overwinning in de mondiaal meest competitieve klasse van dit moment.

RENGER VAN DER ZANDE: "De Norisring bleek een harde pil dit weekend. Omdat niemand in deze klasse een duimbreed toegeeft is het constant balanceren tussen meedogenloos aandringen en tegelijkertijd toch je hoofd er goed bij houden. Ik was vandaag té ijverig en dat werd hier niet beloond. Balen dus. Volgende week staan gelukkig alweer de volgende races op het programma. Dan rijden we in het voorprogramma van de Formule 1 op Magny-Cours, na het korte circuit van Brands Hatch en de Norisring dus weer op een 'normaal' circuit. Anderhalve maand geleden was ik hier de snelste bij een collectieve test. Een baan waar ik me dus beter in mijn element zal voelen."

UITSLAG 2e RACE F3 EUROSERIES NORISRING
01. Nico Hülkenberg (GER), ASM Formule 3, 40:45.567
02. Sebastien Buemi (SUI), Mücke Motorsport, + 06.608s
03. Tom Dillmann (FRA), ASM Formule 3, + 14.164s
04. Yelmer Buurman (NED), Manor Motorsport, + 15.968s
05. Filip Salaquarda (CZE), HBR Motorsport, + 32.130s
DNF. RENGER VAN DER ZANDE (NED), PREMA POWERTEAM, + 36 RONDEN

NIEUWS en FOTO'S worden aangeboden door INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT. Bezoek voor meer informatie www.rengervanderzande.com of contacteer Jeroen Vermeeren (media@insightf1.com / +31 621 541 564).