Ingezonden persbericht

Persbericht Politie Twente 24 juni 2007

Nancy Hanterink: 053-4555588

Politie stopt illegaal house feest

Almelo

In Almelo heeft de politie zondag 24 juni in een leegstaand pand aan de Slachthuiskade een illegaal house feest beëindigd. Met behulp van de Mobiele Eenheid zijn enkele aanhoudingen verricht.

Op zondag 24 juni omstreeks 06.00 uur kwam de melding dat in een leegstaand pand aan de Slachthuiskade in Almelo een house feest gaande was. Ter plaatse trof de politie 200 - 300 feestende mensen aan, afkomstig uit het hele land. Voor het feest was door de gemeente Almelo geen vergunning verleend. In overleg met loco-burgemeester T. Schouten besloot de politie het illegale feest te beëindigen. Het pand bleek geheel niet geschikt voor een dergelijk feest waardoor de veiligheid van de deelnemers in het geding was. Ook bestond het vermoeden dat de volksgezondheid van de deelnemers in het geding was door het gebruik van harddrugs. Op vorderingen van de politie om het pand ter verlaten werd geen gehoor gegeven. Met behulp van de ter plaatse gekomen Mobiele Eenheid werd het feest binnen korte tijd gestopt.

Omdat de politie vermoedde dat mensen in het bezit waren van drugs, werd iedereen gefouilleerd en werd het pand doorzocht met een zogenaamde drugshond. Daarna heeft de ME het pand volledig doorzocht. Een grote hoeveelheid geluidsapparatuur, drugs en enkele steekwapens werden in beslag genomen. 28 personen werden aangehouden voor het niet opvolgen van aanwijzingen van de politie en wegens het bezit van drugs. 25 personen konden na verhoor het bureau verlaten. Zij hadden een toegestane gebruikershoeveelheid drugs bij zich.
Twee personen die meer dan de gebruikershoeveelheid bij zich hadden, konden na verhoor het bureau met een dagvaarding verlaten. Een 24-jarige man uit Rijen is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Bij hem werd een redelijke handelsvoorraad drugs, dealerattributen en geld in beslag genomen. Verder heeft de politie een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de organisator of organisatoren van het illegale feest.

---- --