Ingezonden persbericht

Wateringen, 24 juni 2007

Furistic winnaar Waterproof

Afgelopen zaterdag was het een hele mooie en bijzondere avond om bands te kijken in Nederland 3, om te jureren was het een stuk lastiger. Het niveau van alle de vier de bands was uitzonderlijk. Vier bands die alle vier een ander genre muziek spelen. Al met al een zware dobber voor de jury en de uitslag lag dan ook zeer dicht bij elkaar maar, het is al vaak gezegd, er kan er maar een de winnaar zijn en dat is Furistic.

Furistic is een trio die met hun explosieve en energieke alternatieve rock het publiek vanaf de eerste noot boeit. De jury was zeer onder de indruk van de 'strakke' muzikanten, het plezier, de geweldige uitstraling, de theatrale presentatie en de kunst om het publiek het gehele half uur te blijven boeien. Na het bekend maken van de uitslag om ongeveer half 2 's nachts, sprongen ze een gat in de lucht en konden niet meer stoppen met lachen. Een mooie aanvulling voor de Waterpop programmering op 11 augustus 2007.

Het publiek had ook een zegje deze avond en koos voor The Defpenalty, hun combinatie van techno, metal en beats in samples, gecombineerd met live-gitaar en live-percussie is bijzonder en heel spannend.

Ondanks de vele activiteiten in de omgeving kozen veel mensen voor Nederland 3 om de finale Waterproof te beleven. Zij zagen ook nog Alice met een zeer goede zangeres en muzikanten die het Jazz/pop genre meer dan goed in hun vingers hebben. Ook hebben zij kunnen swingen op de pop-klanken van EON, met een gepassioneerde zanger en zeer goede arrangementen.

Waterpop vindt dit jaar plaats op 10 & 11 augustus in het Hofpark te Wateringen.

---