Politie Midden- en West Brabant


TILBURG, 24 juni 2007

Bingospelers overmeesteren gewapende overvaller

TILBURG: Zondagavond 24 juni probeerde een gewapende man een bingobijeenkomst te overvallen in een Tilburgse horecagelegenheid. Een man drong gewapend met een vuurwapen de zaal binnen en eiste geld. De dader werd door de aanwezigen echter snel overmeesterd en aan de politie overgedragen.

De overval vond plaats in een café annex zaal in de Radiostraat in Tilburg. Kort voor 20.00 uur kwam de overvaller binnen. Hij had een sjaal voor zijn gezicht gedaan en een vuurwapen bij zich. Onder bedreiging van het vuurwapen eiste hij geld van de kassier van bingospel.

Op dat moment waren naar schatting circa 80 mensen (voornamelijk senioren) in de zaal aanwezig die meededen aan het bingospel. Een ober/medewerker bedacht zich geen moment en sloeg de overvaller neer met een stoel. Verschillende bingospelers sprongen daarna bovenop de man en konden hem zodoende overmeesteren en het vuurwapen afhandig maken. De dader is vervolgens overgedragen aan de inmiddels gealarmeerde politie. Er is bij het incident niet geschoten.

De 22-jarige verdachte werd gearresteerd en ingesloten. Hij heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. De man is direct in verzekering gesteld.

In het tumult werd een vrouw onder de voet gelopen. Zij is vanwege lichte verwondingen per ambulance naar het ziekhuis overgebracht. Na afloop van het incident ging de bingobijeenkomst gewoon verder bij waar men gebleven was.

Auteur: Jeroen Steenmeijer