Persberichten Rijn & Venen, 10.15 uur

Utrecht, 26-06-2007

Snelheidscontroles

WILNIS / HARMELEN / MONTFOORT Op maandag 25 juni werd van 19.45 uur tot 21.45 uur op drie plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

MONTFOORT Op de Provincialeweg werd de snelheid van 458 voertuigen vastgelegd. 48 Bestuurders (10%) reden harder dan de toegestane 80 km/u. De topper reed maar liefst 140 km/u.

HARMELEN De snelheid van 353 voertuigen werd op de Leidsestraatweg gecontroleerd. Hier hielden 67 bestuurders (19%) zich niet aan de maximumsnelheid van 60 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 113 km/u.

WILNIS Bij een controle op de Ir. Enschedeweg viel het aantal overtredingen mee. Van de 367 gecontroleerde bestuurders reden er 10 (3%) harder dan de toegestane 80 km/u. De hoogste snelheid was 101 km/u.

Aanrijding

MAARSSEN Op maandag 25 juni raakte een inzittende van een auto gewond bij een aanrijding.

Rond 19.10 uur reed een 22-jarige vrouw uit Maarssen met haar bestelauto over de Floraweg, komende uit de richting van Lage Weide. Bij haar in de auto zat een 48-jarige vrouw, eveneens uit Maarssen. Op de kruising met de Maarssenbroekseslag reed de Maarssense rechtdoor in de richting van de Verbindingsweg. Over dezelfde weg kwam haar echter een 20-jarige man uit Volendam met een bestelauto tegemoet, die linksaf wilde slaan in de richting van de Zuilense Ring. De Volendammer dacht dat de Maarssense hem voor liet gaan en reed door, met een aanrijding tot gevolg.

De 48-jarige inzittende is met vooralsnog onbekend letsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Beide autos raakten zwaar beschadigd en moesten worden weggesleept. Omdat een hoeveelheid olie op het wegdek terecht was gekomen, werd het verkeer omgeleid. De brandweer spoot het wegdek schoon, maar het water liep niet weg, waardoor een plas water met daarop olie op het wegdek bleef staan. Gezien de gevaarzetting daarvan moest het worden weggehaald. Een kolkzuiger kwam ter plaatse om alles op te zuigen. In totaal is de kruising ongeveer drie uur afgesloten geweest.