Gemeente Heerhugowaard


Subsidie voor koplopersfunctie

De gemeente Heerhugowaard een overeenkomst getekend met minister Plasterk (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), die Heerhugowaard tot eind 2008 een koplopersfunctie geeft voor het ontwikkelen van een â7 tot 7 beleid voor kinderenâ. Bij die koplopersrol hoort een bedrag van ⬠50.000,-.

Vier gemeenten en twee provincies gaan de komende jaren het goede voorbeeld geven voor flexibele openings- en werktijden.

De gemiddelde Nederlander werkt tussen 9 en 5. Veel voorzieningen zijn dus open van 9 tot 5. Dit maakt de combinatie van werk en zorg lastig. Het zet vooral gezinnen onder druk, met als gevolg dat vooral vrouwen kiezen om te stoppen met werken of minder te werken. Deze vrouwen zijn de komende jaren echter hard nodig voor de arbeidsmarkt. De oplossing ligt voor een deel in flexibele werktijden, flexibele openingstijden en dienstverlening via internet. Gemeenten en provincies hebben daarbij een regierol.

Heerhugowaard is al een aantal jaren bezig met maatregelen die tot een efficiëntere dagindeling kunnen leiden. De gemeente zet vooral in op de titel âkindvriendelijke gemeenteâ. In samenwerking met scholen en welzijnsorganisaties wordt gewerkt aan het realiseren van dagarrangementen voor kinderen. Dat betekent zinvolle en nuttige programmaâs in de buitenschoolse opvang. Inbreilocatie de Horst, woningbouwlocatie De Draai en Stad van de Zon krijgen een brede school. En ook de digitale dienstverlening hoort bij een efficiënte dagindeling. In 2010 wil de gemeente dat inwoners alle diensten en producten digitaal kunnen bestellen.

26-6-2007