Aannemer selecteert Otis voor luxe Sao Paulo complex

26.06.2007 / 13:05 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Otis elevator company

Otis elevator company

Aannemer selecteert Otis voor luxe Sao Paulo complex

FARMINGTON, Connecticut, June 26 /PRNewswire/ --

Otis Elevator Company, een afdeling van United Technologies Corp. (NYSE: UTX), kreeg een contract om 49 liften en roltrappen te leveren, installeren en onderhouden voor het Parque Cidade Jardim complex, één van de grootste luxe bouwprojecten voor gemengd gebruik, momenteel in aanbouw in Sao Paulo.

Na afloop van de werkzaamheden bestaat het bouwproject uit een winkelcentrum, negen residentiële torens en vier commerciële complexen. Voor de eerste fase van het project levert Otis 16 roltrappen en 11 Gen2(R) liften aan het winkelcentrum en nog 22 andere liften aan het residentieel complex. De liften in de residentiële torens bevatten een Otis Digital Key, een apparaat dat toegang verschaft aan bevoegde bezoekers met lezers die vingerafdrukken herkennen.

Luiz Carlos Marchi, engineering director van JHSF, de aannemer van het bouwproject zei: "het doel van JHSF is om de verticale transportprovider te selecteren met de meest geavanceerde technologie. De Gen2 lift van Otis is een fantastische vernieuwing die vele voordelen biedt aan bezoekers van Parque Cidade Jardim."

Met de gepatenteerde aandrijvingstechnologie met een platte riem zorgt de Gen2-collectie voor een stillere, vlottere rit dan traditionele liften. Het Gen2-systeem is tevens milieuvriendelijk en doeltreffend in energiegebruik. De bedekte staalkabels en versnellingsloze machine moeten niet gesmeerd worden en de versnellingsloze, permanent-magnetische machine verbruikt maar de helft aan energie in vergelijking met traditionele machines met versnelling.

"We zijn tevreden dat JHSF voor de producten en onderhoudsdiensten van Otis heeft gekozen voor één van de meest prestigieuze projecten in het gebied van Sao Paulo," zei Ari Bousbib, President van Otis.

Otis Elevator Company is 's werelds grootste producent en onderhouder van mensverplaatsende producten, inclusief liften, roltrappen en loopbanden. De hoofdzetel bevindt zich in Farmington, Connecticut. Otis heeft 61.000 mensen in dienst, biedt producten en diensten aan in meer dan 200 landen en gebieden en onderhoudt wereldwijd 1,5 miljoen liften en roltrappen. United Technologies Corp., gevestigd in Hartford, Connecticut, is een gevarieerd bedrijf dat high technology producten en diensten levert aan de bouw- en ruimtevaartindustrie.

Website: www.otis.com

Contact:

Tizz Weber, Communicatiemanager bij Otis Elevator Company, +1-860-676-6127, Tizz.Weber@Otis.com