Ingezonden persbericht


Samsung dubbel bekroond voor prestaties monochrome multifunctionals

Samsung SCX-5530FN en SCX-6322DN winnen Buyers Laboratory Pick of the Year award

Delft, 26 juni 2007 - Twee multifunctionele printers van Samsung Electronics zijn bekroond met een Pick of the Year 2007 award van Buyers Laboratory. Zowel in de categorie Small Workgroup als in de Mid-Size Workgroup zijn de monochrome multifunctionele printers SCX-5530FN en SCX-6322DN onderscheiden. Buyers Laboratory roemt deze twee multifunctionals vanwege hun vermogen om tegen een lage kostprijs te printen, kopiëren en scannen. Daarnaast bieden beide apparaten de mogelijkheid om te kunnen faxen. En daarmee zijn ze belangrijke pijlers in de groeimarkt voor resellers.

Het hele jaar door beoordeelt Buyers Laboratory honderden producten op criteria als betrouwbaarheid, prestatie, efficiëntie, gebruiksgemak, prijs en productinnovaties. Twee keer per jaar roept Buyers Laboratory producten met de beste prestaties in hun categorie uit tot Pick of the Year.

"De Samsung SCX-5530FN heeft alle eigenschappen van een groter apparaat. Het is en blijft echter een zeer compacte multifunctional met een handig en eenvoudig bedieningspaneel', aldus BLI's test engineer Paul DePaulo. 'Zeer handig is ook de USB-poort voorop de printer waarmee heel snel gegevens uit te wisselen zijn via een USB-stick.'

De Samsung SCX-6322DN heeft de Pick of the Year award in de categorie Mid-Size Workgroup Monochrome Multifunction Printers gewonnen. Deze multifunctional beschikt over een vernieuwd bedieningspaneel waarbij gemak voorop staat. Door het compacte QWERTY-toetsenbord zijn in een handomdraai e-mailadressen in te voeren. Voor beide Samsung-winnaars geldt dat het printers zijn met de laagste verbruikskosten per pagina in hun klasse.

Mildo Meijer, Marketing Manager Printing IT Division bij Samsung Electronics Benelux is verheugd over de erkenning van Buyers Laboratory: 'Met deze awards wordt de Samsung-strategie van innovatieve gebruiksvriendelijke producten tegen een betaalbare prijs onderstreept. Met winnaars als de SCX-5530FN en SCX-6322DN zijn er kansen genoeg voor Samsung om het marktaandeel binnen de kleinzakelijke markt aanzienlijk te vergroten."

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie en één van de snelst groeiende merken ter wereld, met een merkwaardegroei van 186 procent in vijf jaar. Hiermee is Samsung het leidende merk in consumentenelektronica. De Koreaanse onderneming is 's werelds grootste fabrikant van TFT-/LCD-monitoren, kleurenbeeldschermen, televisies en geheugenchips. In 2006 behaalde Samsung een totale omzet van US$ 63,4 miljard en een nettowinst van US$ 8,5 miljard. Wereldwijd zijn bij Samsung 138.000 medewerkers actief in meer dan 124 kantoren in 56 landen. In de Benelux brengt Samsung telecommunicatieproducten, PC-randapparatuur, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten op de markt. Ook ontwikkelt en levert Samsung Electronics Benelux totaaloplossingen voor zowel de consument als het bedrijfsleven, variërend van totaaloplossingen voor de woonkamer tot geavanceerde netwerken voor triple play-services. Samsung boekt in de Benelux jaarlijks een omzetgroei van 30 procent. Bij Samsung Electronics Benelux werken 145 personen, van wie 95 op het hoofdkantoor in Delft en 50 op de vestiging in het Belgische Vilvoorde. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen: 0900 20 20 088 (¤ 0,10 p/m) of terecht op de website: www.samsung.nl.



Ingezonden persbericht