Gemeente Geldermalsen

De Wandelbus, je loopt ermee weg!

26 juni - 2007 - Wandelroutes beter bereikbaar met openbaar vervoer

Rivierenland, 25 juni 2007 Wandelaars in Rivierenland kunnen in juli en augustus gebruik maken van een nieuwe service: de Wandelbus. De Wandelbus wordt ingezet als verbinding tussen het treinstation en de startpunten en eindpunten van wandelroutes, die vaak niet of slecht bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. De service komt voort uit het verzoek van de Provincie Gelderland aan het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland om een innovatief project te starten om het gebruik van openbaar vervoer te stimuleren onder recreanten en toeristen. Op 7 juli wordt de officiële opening verricht door mevrouw A. van der Kolk, Gedeputeerde van de Provincie Gelderland.

Gedurende acht zaterdagen kunnen vijf verschillende wandelarrangementen worden geboekt: 7 en 14 juli Comfortabel een dagje wandelen rond Eck en Wiel, 21 en 28 juli Op stap door het Munnikenland, 4 en 11 augustus Struinen langs de Waal en Avontuurlijke Geuzentocht op Slot Loevestein en 18 en 25 augustus Ontdek de Gouden Ham met de Wandelbus. De arrangementen starten en eindigen bij station Tiel en zijn compleet verzorgde dagjes uit.

De Wandelbus, die doordeweeks dienst doet als buurtbus, is beschikbaar gesteld door Arriva en wordt gereden door vrijwilligers van de Vereniging Buurtbus. Ad Stehouwers van de Vereniging Buurtbus: We merken dat wandelaars vaak sterk afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. Ik ben dan ook erg blij met het initiatief van RBT Rivierenland. Met de buurtbus vervoeren we voornamelijk inwoners, met de Wandelbus kunnen we nu ook de recreant van dienst zijn. Is de bus een succes dan zal het project wellicht ook de komende jaren voortgezet worden.

Klik hier voor meer informatie en arrangementen. Reserveren bij RBT Rivierenland via 0900 63 63 888.