Succesvolle inval woonwagencentrum

's-Hertogenbosch, 26-06-2007

Succesvolle inval woonwagencentrum

s-Hertogenbosch De politie heeft vanmorgen een succesvolle inval gedaan aan het woonwagencentrum aan de Deutersestraat in s-Hertogenbosch. De politie heeft een onderzoek ingesteld in acht woonwagens. In het totaal zijn zes vuurwapens, messen, CS-gas, hennep, vermoedelijk van diefstal afkomstige goederen. Er zijn drie mannen en twee vrouwen aangehouden.

Aanleiding

Uit rechercheonderzoek bleek dat er op het kampje meerdere vuurwapens aanwezig zouden zijn. De politie is daarop vanmorgen omstreeks 06.00 uur met 70 mensen binnengevallen in het woonwagencentrum aan de Deutersestraat in s-Hertogenbosch. Zij werden daarbij ondersteund door 10 mensen van o.a. Essent en de fa. Kusters. In het totaal heeft de politie in acht woonwagens en bijbehorende schuren tegelijkertijd een onderzoek ingesteld

Resultaat

In het totaal zijn vijf vuurwapens aangetroffen, waaronder een automatisch wapen, twee knuppels die omgebouwd waren tot vuurwapens en drie geweren en bijbehorende munitie. Verder zijn er meerdere verboden messen, een busje traangas, een gestolen aanhanger, vermoedelijk van diefstal afkomstige sieraden, baar goud en edelstenen. Verder zijn drie tonnen met tot poeder vermalen hennep en een kleine hennepkwekerij met 89 planten aangetroffen en een stroomstootwapen aangetroffen. De politie heeft een caravan die was ingericht voor het verwerken en het verpakken van hennep inbeslaggenomen. De caravan moet nog nader op inhoud worden onderzocht. Twee vrouwen (40 en 20 jaar oud) en een 66-jarige man zijn aangehouden op grond van de Opiumwet. Twee mannen (48 en 25 jaar oud) zijn aangehouden voor de vuurwapenwet. Alle goederen en wapens zijn inbeslaggenomen.

De politie spreekt van een geslaagde en rustig verlopen actie.

Laatst gewijzigd 26-06-2007 16:14 | © Politie Brabant-Noord