Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (26/06)

OOSTERHOUT NB, 26 juni 2007

Politiehond Arco spoort twee inbrekers op na achtervolging

TERHEIJDEN / BREDA: Twee inbrekers zijn op heterdaad ingerekend na een inbraakpoging in Terheijden. Het duo probeerde in de nacht van maandag 25 juni op dinsdag 26 juni in te breken in een bedrijfspand aan de Bredaseweg in Terheijden. Rond 00.30 uur werden ze daarbij betrapt door een getuige. De twee daders stapten vervolgens in een auto en vluchtten weg. Hun rit ging richting Breda en de politie onderschepte het tweetal op de Heerbaan. Er ontstond een achtervolging waarbij er vanuit de rijdende auto een (vermoedelijk gestolen) laptop naar buiten werd gegooid. De rit eindigde op de Weilustlaan in Breda. De vluchtauto werd daar tot stoppen gebracht en de twee inzittenden gingen er hardlopend vandoor.

Politiehond Arco kwam er aan te pas om de twee voorvluchtige inbrekers op te sporen. De hond pakte het spoor op bij de verlaten vluchtauto en slaagde erin de beide verdachten te vinden. Verstopt onder een heg werd eerst een 33-jarige Bredanaar aangehouden. Een eind verderop had de tweede verdachte, een 38-jarige Tilburger, zich eveneens onder een heg verschanst. De twee verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Ze zijn daarna in verzekering gesteld en worden momenteel verhoord.

Nader onderzoek wees uit dat het in Terheijden bij een inbraakpoging was gebleven. De inbrekers trachtten bij het bedrijf een raam te vernielen om binnen te komen. Het betrof dubbel glas en slechts de eerste laag glas was ingeslagen. De politie onderzoekt de herkomst van de draagbare computer die tijdens de achtervolging uit de auto werd gegooid.

Proces-verbaal voor winkeldievegge

WOUDRICHEM: In een supermarkt aan de Postweide betrapte winkelpersoneel een winkeldievegge. De 39-jarige vrouw uit Woudrichem was al eerder opgevallen bij het personeel, wat een reden was om haar scherp in de gaten te houden. Maandagmiddag 25 juni werd de vrouw betrapt toen zij de kassa passeerde met niet-afgerekende levensmiddelen in haar tas. De buit had een waarde van 16,71. Ook was op videobeelden te zien dat de vrouw in de winkel verpakkingen opende. Het is niet duidelijk waar de inhoud van de geopende verpakkingen is gebleven. Het winkelpersoneel arresteerde de vrouw en droeg haar over aan de gewaarschuwde politie. In het politiebureau is de verdachte verhoord, waarbij zij de winkeldiefstal overigens ontkende. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Arrestatie op verdenking van diefstal

WAALWIJK: De uitbaatster van een horecagelegenheid op het Bloemenoordplein miste de laatste tijd geldbedragen. Er geld werd gestolen uit geldkistje vanachter de bar. Een van de vaste klanten werd verdacht van de diefstallen. De 43-jarige Waalwijk werd maandagmiddag 25 juni in overleg met de Officier van Justitie opgepakt. Er waren sterke verdenkingen tegen hem. Er was namelijk weer geld verdwenen op een moment dat hij als enige achter de bar was geweest. De man is in het politiebureau verhoord. Hij ontkent echter in alle toonaarden dat hij iets te maken heeft met de diefstallen. Zijn verklaring wordt samen met de aangifte in een proces-verbaal gevoegd en aan de rechter voorgelegd. Na verhoor is de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Auto weg na proefrit

WAALWIJK: Een autobedrijf uit Waalwijk is vermoedelijk slachtoffer geworden van een oplichter. Maandagmiddag 25 juni kwam er rond 16.00 uur een onbekende man de zaak binnen. Hij was geĂŻnteresseerd in een tweedehands zwarte VW Golf en deed voorkomen of hij de auto wilde kopen. Om voor een proefrit in aanmerking te komen, moest hij zijn rijbewijs achterlaten. De man nam de auto mee, liet zijn rijbewijs achter maar kwam niet meer terug. Nader onderzoek van het rijbewijs wees uit dat er mee geknoeid was. De politie nam een aangifte op en signaleerde de auto als gestolen. Het bewuste rijbewijs is in beslag genomen voor nader onderzoek.

Scooterrijder komt ten val

RAAMSDONKSVEER: Op maandag 25 juni 2007, omstreeks 21,25 uur raakte een 17-jarige bromfietser uit Hank licht gewond bij een eenzijdig ongeval op de Maasdijk. Hij liep bij een valpartij flinke schaafwonden op. Hij reed over het fietspad van de Maasdijk in de richting van industrieterrein Dombosch 1. Op een gegeven moment kwam hij gedeeltelijk in de berm terecht en raakte toen de macht over het stuur kwijt. Hij kwam ten val, waarbij hij meerdere schaafwonden opliep en zijn scooter beschadigd raakte. Er hoefde geen ambulance aan te pas te komen. De agenten die het ongeval behandelden hebben het slachtoffer naar huis begeleid.

Computerapparatuur gestolen bij bedrijfsinbraak

OOSTERHOUT: Computerapparatuur is buitgemaakt bij een bedrijfsinbraak aan de Everdenberg in Oosterhout. De daders kwamen via de voorkant het bedrijfspand, waarna het alarm in werking trad (01.33 uur). De gewaarschuwde politie was binnen vier minuten ter plaatse maar de daders waren toen al weer vertrokken. Als buit namen ze drie computers en een beeldscherm mee. Er is een aangifte van inbraak opgenomen en de technische recherche heeft de achtergebleven dadersporen veilig kunnen stellen. Het misdrijf vond plaats in de nacht van maandag 25 juni op dinsdag 26 juni.

Politie onderzoekt beroving

OOSTERHOUT: De politie is met het opnemen van een aangifte een onderzoek gestart naar de daders een beroving. Het delict vond dinsdag 26 juni 2007 rond 01.50 uur plaats vond in de Catharinastraat. Het slachtoffer, een 52 jarige man uit Oosterhout deed aangifte. Het slachtoffer liep met zijn vrouw door de Catharinastraat. Daar werden ze ingesloten door twee onbekende mannen die ruzie zochten. Toen de man met zijn mobiele telefoon de politie wilde bellen, werd zijn gsm afgepakt. Het tweetal ging er daarna vandoor richting de Mathildastraat. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Onverzekerd door rood licht

HULTEN: Agenten verbaliseerden dinsdagochtend 26 juni om 06.50 uur een 26-jarige man uit Rijen. Hij reed met zijn auto door rood licht op de Rijksweg en kreeg daarvoor een bekeuring van 130,- Bij nadere controle bleek dat zijn auto niet verzekerd was. Om die reden is de auto tijdelijk gestald bij het politiebureau. De man krijgt tot 10 juli a.s. de tijd om aan te tonen dat zijn auto wel verzekerd is.

Via de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen zijn autobezitters verplicht zich te verzekeren voor schade die zij aan anderen kunnen toebrengen bij een ongeluk. Wie wordt aangereden door een onverzekerde auto, loopt het risico dat de schade niet of pas na veel inspanningen wordt vergoed. Het boetebedrag voor het onverzekerd rondrijden bedraagt 320,-. De overtreder kan bij herhaling van dit delict een ontzegging van de rijbevoegdheid opgelegd krijgen van de rechter.


1.050 ug/l tijdens ademanalyse

OOSTERHOUT: Een 46-jarige man uit Kaatsheuvel blies 1.050 ug/l bij een ademanalyse. De verdachte werd dinsdagochtend 26 juni om 10.00 uur opgepakt toen hij stomdronken zijn auto bestuurde op de Van Haestrechtstraat. De man moest hij mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 1.050 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten vorderen zijn rijbewijs in en maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 12 uur opgelegd. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer