Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 26 juni

Zaanstreek-Waterland, 26-06-2007

Diefstal van hout

Purmerend, 26 juni 2007, 07:00 uur

Forensische Opsporing heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van houten platen met een totale waarde van 15.000 vanaf een bouwterrein van een bedrijf aan de Donaulaan. Een 58-jarige opzichter van het bedrijf heeft aangifte gedaan en de diefstal moet volgens hem hebben plaatsgevonden op 25 juni tussen 16.00 en 18.00 uur.

Dief toont berouw

Purmerend, 25 juni 2007, 20:10 uur

Een 28-jarige Purmerender heeft zichzelf aangegeven bij het politiebureau aan de Waterlandlaan vanwege diefstal. De man bekende in de afgelopen twee maanden drie diefstallen te hebben gepleegd. In alle gevallen ging het om spullen van bekenden. De man verklaarde op die manier een verslaving te kunnen bekostigen. Hij had ook al een afspraak staan met hulpverlening. Twee van de drie diefstallen waren bekend bij de politie omdat er aangifte van was gedaan. De verdachte vertelde erg veel spijt te hebben en alles terug te willen betalen.

Huiselijk geweld

Wijdewormer, 25 juni 2007, 19:01 uur

De politie heeft een 48-jarige man aangehouden op verdenking van huiselijk geweld tegen zijn echtgenote. Een anonieme beller vertelde aan de politie dat er geschreeuw uit de woning kwam. De gearriveerde politie hoorde ook geschreeuw uit de woning komen. Het echtpaar bleek ruzie te hebben gekregen vanwege een bankpas. De vrouw zou tegen de grond zijn gedrukt en aan haar hoofd zijn getrokken. De politie constateerde verwondingen bij de vrouw en hield de man aan. Er is proces-verbaal opgemaakt en de man verblijft voorlopig elders.

Getuigen gezocht gewapende overval

Purmerend, 25 juni 2007, 15:02 uur

Naar aanleiding van een gewapende overval heeft de politie een onderzoek ingesteld. Een echtpaar werd maandagmiddag voor hun huis aan de Suezweg overvallen. Op het moment dat zij van hun auto naar de woning liepen kwam een man aan die de vrouw van achteren vastpakte. Hij maakte gebruik van een vuurwapen waarmee is geschoten. Niemand raakte gewond. De man trok een tas uit de handen van de vrouw. Vervolgens sprong hij als bijrijder achter op een motorfiets. De daders gingen ervandoor over het bruggetje naar de Melkweg in de richting van Weidevenne. De politie heeft de plaats delict afgezet en een sporen- en buurtonderzoek ingesteld. Signalement dader:

* Lichtgetinte man tussen de 25 en 30 jaar
* Lengte rond de 170 cm
* Droeg een zwart (vissers)hoedje met een randje eraan
* Had op het moment van de overval een zwart dun snorretje (zoals wijlen filmster Clark Gable)
* Droeg een fel groen/geel gekleurde werkersjas met lange mouwen en fluoricerende strepen

De man in de fluoricerende jas en de motorrijder hebben zich voorafgaand aan de overval enige tijd op en in de buurt van de Melkweg opgehouden, al dan niet in elkaars bijzijn. De recherche verzoekt getuigen die nog niet eerder zijn gehoord, of die aanvullende informatie hebben, zich te melden bij de politie via 0900-8844.

Jongen onderuit op bromfiets

Monnickendam, 23 juni 2007, 11:28 uur

Een 18-jarige bromfietser uit Monnickendam is zaterdagmiddag gewond geraakt nadat hij op het Spil tegen een reclamebord aanreed. De bromfietser kwam net een bocht uit toen hij tegen een reclamebord reed dat zich midden op de weg bevond. De jongen raakte bewusteloos en bleef liggen. Door omstanders is hij naar het ziekenhuis gebracht waar een hersenschudding werd geconstateerd. Ook heeft hij schaafwonden overgehouden. Het reclamebord wordt normaliter door de supermarkt binnen gezet, maar was buiten blijven staan. Onbekenden hebben het bord verplaatst naar het midden van de weg. De politie verzoekt getuigen te bellen met het wijkteam Waterland, via 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000.

Laatst gewijzigd 26-06-2007 16:38 | © Politie Zaanstreek-Waterland |