Gemeente Nederbetuwe


Bedrijventerrein "De Bonegraaf" in Dodewaard gaat voor Keurmerk Veilig Ondernemen

26 jun 2007
Diefstal, inbraken of overlast op bedrijventerreinen. Het is een landelijk probleem. Maar door de handen ineens te slaan, kan er veel aan worden gedaan.
Bedrijventerrein 'De Bonegraaf' in Dodewaard gaat voor Keurmerk Veilig Ondernemen
Diefstal, inbraken of overlast op bedrijventerreinen. Het is een landelijk probleem. Maar door de handen ineen te slaan kan er veel aan worden gedaan. Het resulteert in een Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen. Bedrijventerrein 'De Bonegraaf' in Dodewaard gaat er mee aan de slag.

Aantrekkelijk bedrijventerrein
Met het ondertekenen van een verklaring spreken de partners de intentie uit de criminaliteit en onveiligheid op dit bedrijventerrein gezamenlijk aan te pakken. Hierdoor zal het ondernemersklimaat verbeteren en het bedrijventerrein aantrekkelijker worden voor cliënten en nieuwe ondernemers.

Stappenplan en convenant
In een aantal stappen wordt gewerkt van de huidige naar een nieuwe en veiliger situatie. Via een nulmeting, een enquête onder de ondernemers, een stappenplan met verbetermogelijkheden en heldere afspraken. Het versnellen en vereenvoudigen van het doen van aangifte is ook een belangrijk onderdeel.

Landelijk
In heel Nederland worden veel bedrijventerreinen veiliger gemaakt met behulp van deze KVO-B-methode.
MKB-Nederland biedt overigens hierbij kostenloze ondersteuning. Het blijkt een succesvolle formule te zijn. Alle reden dus voor betrokken partijen om met bedrijventerrein 'De Bonegraaf' in Dodewaard hiermee van start te gaan.

Gemeente Neder-Betuwe | Burgemeester Lodderstraat 20 | 4043KM Opheusden | info@nederbetuwe.nl | www.nederbetuwe.nl | © gemeente Neder-Betuwe