Ingezonden persbericht


Tolle Lege volop in actie in aanloop naar het 5-jarig bestaan!

Belangrijk: Wijziging openingstijden i.v.m vakantie

Internet boekwinkel
De enige tijd geleden opgezette internet boekwinkel op de site www.tolle-lege.hoekschewaard.nl is een succes. Mede door zeer forse ledenaanwas van de afgelopen tijd en de genoemde digitale winkel zijn wij iedere maand weer in staat zeer veel nieuwe boeken aan te schaffen. De digitale winkel bevat inmiddels bijna 1.600 in goede staat verkerende 2ehands boeken voor een kleine prijs. Door onze zeer lage kosten, kunnen wij de prijzen laag houden.

Tariefsverlaging
De komende maanden is er bij christelijke bibliotheek Tolle Lege gevestigd in de Torenstee te Numansdorp weer heel wat te beleven. De tarieven zijn van juni t/m augustus met 33% gereduceerd tot slechts ¤ 0,10 per boek / per week. En als dat al niet genoeg is, is er tevens vanaf 1 juli t/m 31 augustus onbeperkt uitlenen en een uitleentermijn van 4 weken.

Zomerkraker
Als klap op de vuurpijl hebben we een echte zomerkraker. Buiten de normale 70-80 nieuwe boeken per maand zijn er nu op zaterdag 7 juli zelfs ruim 100 nieuwe boeken. Volop boeken om mee te nemen op vakantie dus. Boeken van Wanda E. Brunstter, Tricia Goyer, Jack Cavanaugh e.v.a.

Fietstocht
Tevens hoopt de club van Tolle Lege op zaterdag 26 augustus om half tien weer op de fiets te stappen waarbij iedereen mag meefietsen om de vele nieuwe boeken te bekostigen die DV dit najaar weer uitkomen. Meer info: 0186-654124.

5-jarig bestaan
Het is al weer enige tijd geleden. Op 18 november 2002 is de biblbiotheek Tolle Lege feestelijke geopend. Destijds in het onderkomen bij de familie Snijders aan de Burg. de Zeeuwstraat 72 te Numansdorp. Al na enige jaren groeide de bieb volledig uit zijn jasje en hadden we enkele jaren na oprichting al zo'n 400 leden. Nu bijna 5 jaar na dato, en gevestigd in de TorenStee te NUmansdorp, kunnen we spreken van een zeer fors ledenaantal van ruim 600 leden. DV 18 november 2007 hoopt de bieb dus 5 jaar te bestaan! Natuurlijk worden er dit najaar in aanloop naar het 1e lustrum, het 5-jarig bestaan van de bieb, leuke activiteiten ontplooid voor jong en oud. Een bewijs dat Tolle Lege 5 jaar na dato en nu met 620 leden, midden in de samenleving van Cromstrijen en de hele Hoeksche Waard staat!

Zomertijden
I.v.m. de vakanties is de bieb in de maanden juli en augustus alleen op dinsdagavond open van 19-21 uur.

Oprichting toner- en boeken depot
Velen hebben de afgelopen tijd boeken afgegeven voor de bibliotheek, die wij zorgvuldig selecteren waarbij de overblijvende boeken (indien de schenker akkoord is) worden verkocht.Regelmatig kwam bij ons het verzoek om een vast depot te bemannen waar men op vaste tijden boeken en toners af kan geven voor de bieb / verkoop. Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen kan iedereen vanaf heden iedere dinsdagavond van 19-21 uur en op zaterdagmorgen van 11-12 uur boeken en toners afgeven in de bieb (Torenstee (Ingang Wokrestaurant)) We hopen dat velen gebruik maken van deze fasciliteit. Indien men boeken en / of toners echt niet af kan geven kan contact opgenomen worden met Albert de Jong, 0186-654124. Wij komen ze dan ophalen.

Tolle Lege: meer dan een bieb, een bieb die midden in de samenleving staat!


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Albert de Jong, telefoonnummer 0186-654124

Met vriendelijke groet,

Chr. bibliotheek Tolle Lege
Albert de Jong