Wageningen Universiteit

29 mei 2007

Onderdeel: Animal Sciences Group

De Animal Sciences Group van Wageningen UR (ASG)organiseert op woensdag 27 juni om 13.30 uur een Studiedag op het Praktijkcentrum Raalte. Het onderwerp is duurzame verwarming in de intensieve veehouderij.

Onderzoekers van ASG gaan met u in gesprek over de mogelijkheden om duurzame verwarming in de varkenshouderij en in de pluimveehouderij toe te passen. Daarbij komen de volgende onderwerpen aan bod:

Algemene inleiding
In de algemene inleiding wordt aandacht besteed aan de achtergronden van biomassaverbranding, de techniek, regelgeving en vergunningverlening en de aanvoer van biomassa.

Ervaringen met houtkachel op Praktijkcentrum Raalte Het project op praktijkcentrum Raalte wordt toegelicht en er is aandacht voor de kansen van biomassaverbranding in de varkenshouderij.

Kansen voor de vleeskuikenhouderij
Een inleiding over de haalbaarheid van biomassaverbranding als verwarming van vleeskuikenstallen en de economische voorwaardenom het tot een succes te maken.

Praktijkervaring
De praktijkervaringen van een veehouder met een biomassakachel.Voor aanmelden en meer informatie kunt u terecht bij Wilma Haarlaar.

Meer over dit onderwerp
Praktijkcentrum Raalte
Contact
Animal Sciences Group
Adriaan Vernooij
0320 - 293 363
adriaanvernooij@wur.nl