Ingezonden persbericht


Persbericht
20 juni 2007

KENNIS-VEILING 27 JUNI: RECRUITEN, NETWERKEN EN KENNIS OPDOEN

Op woensdag 27 juni aanstaande zal er in Club Panama te Amsterdam een Kennis-veiling plaatsvinden. Tijdens deze veiling, een initiatief van Scriptiewinkel, o3 en Economische Zaken Amsterdam, worden de 15 beste scripties van Nederland geveild aan honderden geïnteresseerde ondernemers. Veilingmeester is niemand minder dan Roelof Hemmen. SAMENWERKING

De vijftien studenten die genomineerd zijn voor de Scriptieprijs 2007 zullen hun kennis delen met de aanwezige ondernemers. Tijdens de Kennisveiling leggen de afgestudeerden in een korte pitch uit wat de toegevoegde waarde is van hun onderzoek. Na de pitch kunnen ondernemers op het onderwerp bieden. De hoogste bieder heeft daarbij het recht om met de bedenker te onderhandelen over een vorm van samenwerking en ontvangt de scriptie, het CV en vier uur consultancy over het desbetreffende onderwerp.

Een samenvatting van de te veilen scripties kunt u vinden op Kennis-veiling.nl TOEPASBAARHEID

Roelof Hemmen (Nieuwspresentator RTL) vertolkt de rol van veilingmeester. Tevens zijn de kandidaten van de Scriptieprijs 2007 aanwezig. Naast het verkrijgen van innovatieve kennis en het contact leggen met potentiële werknemers is de Kennis-veiling ook de ideale netwerkplek voor nieuwe ontmoetingen. Er worden dit jaar meerdere veilingen georganiseerd, welke allen aansluiten op bestaande evenementen (bijvoorbeeld PICNIC 2008). Alle scripties worden geselecteerd op hun toepasbaarheid voor de aanwezige ondernemers. De Kennis-veiling vindt plaats op woensdag 27 juni van 16.00 uur tot 17.00 uur in Club Panama te Amsterdam. Aansluitend vindt een netwerkborrel plaats met studenten en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en de Overheid (Syntens, Economische Zaken) en Hogescholen.

Noot voor de redactie,