Provincie Groningen

27 juni: Algemene politieke beschouwingen 21 juni 2007

Woensdag a.s. staat het provinciehuis in het teken van de Algemene Beschouwingen. Een belangrijk moment in het Statenjaar. Tijdens de Algemene Beschouwingen debatteren Provinciale Staten met elkaar én met het college van Gedeputeerde Staten (GS) over politieke hoofdlijnen en het collegebeleid voor 2008. Er wordt aandacht besteed aan de uitvoering van het voorgenomen beleid en de bestemming voor nog vrij te besteden geld. Provinciale Staten maken bij de beschouwingen duidelijk aan GS hoe volgens hen de begroting voor 2008 eruit moet zien, op basis van de voorjaarsnota. In de voorjaarsnota staan de beleidsplannen met hun financiële onderbouwing beschreven.

De politieke partijen in Provinciale Staten maken bij de Algemene Beschouwingen in grote lijnen duidelijk waar volgens hen het geld aan uitgegeven moet worden. Met de voorjaarsnota leggen de Staten dus in belangrijke mate het beleid voor 2008 vast. Op 26 september a.s. stellen de Staten de begroting voor 2008 vast.

Provinciale Staten besluiten over het - door Gedeputeerde Staten in de voorjaarsnota gepresenteerde - het financiële kader voor 2007-2011 en de daarin voorgestelde wijzigingen. De Algemene Beschouwingen zijn dan ook voor een belangrijk deel een debat over de Voorjaarsnota.

U kunt de Algemene Beschouwingen bijwonen op 27 juni a.s. vanaf 9.30 uur in de Statenzaal van het Provinciehuis, Martinikerkhof 12 in Groningen.

Na de Algemene Beschouwingen kunt u de volledige teksten van de Algemene Beschouwingen per fractie downloaden via deze website of opvragen bij de Statengriffie, telefoon: 050-316 4458 of per e-mail: statengriffie@provinciegroningen.nl.

21 juni 2007