27-30 juni: European Yout h Media Days

25.06.2007 / 14:07 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Europees parlement den haag

Europees parlement den haag

PERSVERKLARING

27-30 JUNI: EUROPEAN YOUTH MEDIA DAYS

Van 27 tot 30 juni vindt in het Europees Parlement in Brussel de eerste editie plaats van de European Youth Media Days, waarbij 270 jonge Europese journalisten samenkomen om te debatteren en samen Europese media te maken. Als u interesse heeft kunnen wij bemiddelen om de mediaproducten bij u te krijgen.

Hoe zit het huidige Europese medialandschap eruit? In hoeverre is er interactie tussen Europese politiek en Europese media? En welke rol speelt het Europees Parlement daarin? Deze vragen zullen aan de orde komen tijdens de eerste editie van de Europe Youth Media Days (EYMD), georganiseerd door het EP in samenwerking met European Youth Press, een netwerk van jonge Europese journalisten. Van 27 tot 30 juni zullen 270 jonge journalisten uit alle 27 lidstaten bij elkaar komen in het EP in Brussel. Het animo voor drie dagen van workshops, debatten met Europarlementariërs en beroepsjournalisten en de gezamenlijke productie van mediaproducties bleek groot. Voor 270 beschikbare plaatsen waren 2500 kandidaten.

Op het programma staan o.a.:

- Officiële opening door Parlementsvoorzitter Hans-Gert PÖTTERING op 27 juni
- Receptie voor de deelnemers bij de Representatie van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg.

- Debat over de uitdagingen van de EU van de komende 50 jaar met de voorzitters van de grote politieke fracties in het EP op 28 juni

- Debatten over allerlei aspecten van Europese politiek in de Europese Commissie en de Raad van Ministers gevolgd door een ontmoeting met Europarlementariërs uit alle lidstaten

- Workshops, waarin de deelnemers zelf aan de slag gaan, geleid door Brusselse correspondenten van Europese media, waaronder de BBC. De deelnemers zullen TV- en radioreportages maken en kranten- en webartikelen schrijven over onderwerpen als Big Brother Europe: databescherming, Europese websites en blogs, Europese politieke cartoons, Internet TV en tolken in het Europees Parlement.

- Presentatie van de resultaten van de workshops tijdens de slotbijeenkomst in het Stadhuis van Brussel. Hier bij zullen de burgemeester van Brussel, Freddy THIELEMANS, hoge vertegenwoordigers van de Europese instituties, media en communicatie-experts aanwezig zijn.

Bureau Europees Parlement Den Haag wil graag de mediaproducten van de jongeren onder uw aandacht brengen en is bereid om bemiddelend op te treden, indien u interesse heeft om deze producties of artikelen in uw media te gebruiken.

Noot voor de pers:
Website en programma: www.youthmediadays.eu/
Voor meer informatie over het volgen van de bijeenkomst en bemiddeling rond de mediaprodukten kunt u contact opnemen met: Leon Peijnenburg (persattaché), leon.peijnenburg@europarl.europa.eu, tel. 070-3135400 en European Youth Press (zie www.youthmediadays.eu/media-center/press-contact/