Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 27/06

TILBURG, 27 juni 2007

Politie arresteert winkeldieven

TILBURG De politie heeft gisteren in de Den Haenstraat twee Tilburgers van 38 en 47 jaar aangehouden voor winkeldiefstal. De politie zag dat het tweetal bij het magazijn van een supermarkt aan de Broekhovenseweg zich verdacht gedroeg. Korte tijd na hun aankomst vertrokken de mannen met vermoedelijk een aantal kratten bier. In de Den Haenstraat controleerden de agenten het tweetal en de auto waarin ze vertrokken waren. In de auto trof de politie 10 kratten bier en enkele pakken kipfilet aan. De mannen werden ter plaatse aangehouden en overgebracht naar het bureau. Onderzoek wees uit dat de kratten en de kipfilet ontvreemd waren vanuit het magazijn van de supermarkt. De 38 jarige Tilburger die bij de politie bekend staat als veelpleger is op het bureau volgens het veelplegersprotocol in verzekering gesteld.

Ook een 44 jarige Tilburgse vrouw liep gistermiddag bij een supermarkt aan de Besterdring tegen de lamp. Medewerkers van de winkel hadden gezien dat de vrouw diverse levensmiddelen uit de schappen nam en in haar rugzak stopte. Vervolgens verliet ze de winkel zonder de goederen ter betaling aan te bieden. Hierop spraken de medewerkers haar aan en droegen haar over aan de gealarmeerde agenten. Op het bureau legde ze een bekennende verklaring af.

Bij een supermarkt aan de Westermarkt hielden agenten gistermiddag een 17 jarig Tilburgs meisje aan voor hetzelfde feit. Het meisje was vergeten levensmiddelen af te rekenen.

Politie houdt minderjarigen aan voor diefstal / heling snorfiets

TILBURG De politie heeft gisteravond rond 19.30 uur op de Ringbaan Oost twee Tilburgse jongens van 17 jaar aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de diefstal van een snorfiets. Op het bureau legde de 17 jarige bestuurder een bekennende verklaring af.

Agenten zagen tijdens de surveillance in de Van Berkumstraat twee jongens op een snorfiets rijden. De snorfiets was niet voorzien van een kentekenplaat. Bij het zien van de politie stapten beiden af en gingen er te voet vandoor. Het lukte de agenten om het tweetal korte tijd later aan te houden. Op het bureau verklaarde de bestuurder de snorfiets enkele dagen eerder in de bosjes in Tilburg noord gevonden te hebben. De snorfiets was niet verzekerd.

Tilburger aangehouden voor baldadigheid

TILBURG Agenten hebben gisteravond even na 22.00 uur in de Buurmalsenlaan een 41 jarige Tilburger aangehouden voor baldadigheid. De politie kreeg de melding dat een man trottoirtegels uit het trottoir trok. Ter plaatse bleek dat de verdachte, die onder invloed van alcohol verkeerde, tegels verwijderd had. De man kreeg op het bureau een bekeuring voor baldadig gedrag en openbare dronkenschap.

Auteur: Desiree Brabers