Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Vogelaar bezoekt Crooswijk

Minister Ella Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie bracht woensdagmiddag 20 juni een bezoek aan de deelgemeente Kralingen-Crooswijk.

Ze bezocht hier onder andere het binnenterrein Schut, waar ze tijdens een lunch in gesprek ging met diverse buurtbewoners. Het bezoek werd begeleid door deelgemeentevoorzitter Gerard Schuiling en portefeuillehouder Welzijn Michel de Visser.

De komst van Ella Vogelaar in Crooswijk werd door aanwezigen dynamisch genoemd. Met name de lunch met de bewoners was leuk. Minister Vogelaar had veel aandacht voor iedereen, aldus wijkregisseur Christelle Keizer. Na de lunch nam de minister een kijkje bij de klusdag van de Meermanstraat/Oudaenstraat, waar 20 bewoners druk aan het klussen waren.

De wijkentoer van minister Vogelaar maakte deel uit van het grootschalige project Van probleemwijk naar prachtwijk. Vogelaar wil zich daarin sterk maken voor wijken die grote problemen hebben als het gaat om wonen, werken, leren, integreren en veiligheid. De minister richt zich vooral op wijken waar problemen zich opstapelen. Crooswijk en Rubroek zijn één van de 40 wijken die Vogelaar benoemd heeft tot zogenaamde aandachtswijken.

Ella Vogelaar (rechts) had tijdens haar bezoek aan Crooswijk een onderonsje met Stien Weijgertse (links). Op de achtergrond Michel de Visser en Gerard Schuiling, die aanwezig waren tijdens het bezoek.