GTI NV

GTI verwerft opdracht voor uitbreiding Kisuma Veendam

Zaltbommel / Roden, 27 juni 2007

Recentelijk heeft GTI een opdracht verworven voor de uitvoering van de multidisciplinaire uitbreiding van Kisuma Chemicals in Veendam. In antwoord op de explosief groeiende vraag vanuit de kunststofindustrie, investeert het van oorsprong Japanse Kisuma 50 miljoen in productie-uitbreiding. GTI wordt verantwoordelijk voor de werktuigbouwkundige werkzaamheden, de elektrotechnische werkzaamheden en HVAC (Heating Ventilation Airconditioning Cooling). De opdracht heeft betrekking op het plaatsen en aansluiten van equipment in het bestaande productieproces en de uitvoering van nieuwbouw. De opdracht vertegenwoordigt een waarde van circa 7 miljoen euro.

Ruim acht jaar geleden werd GTI betrokken bij de nieuwbouw van de Kisuma fabriek in Veendam. Daarbij deed ze de uitvoering van de werktuigbouwkundige installaties. Op dit moment doet GTI het onderhoud aan de hydraulische en de HVAC installaties. GTI is geselecteerd omdat zij alle disciplines beheerst, over locatiekennis beschikt en een betrouwbare projectorganisatie heeft.

Kisuma is wereldmarktleider voor magnesiumverbindingen, gebruikt als toevoegingen aan kunststoffen. De uitbreiding in Veendam is een vervolg op extensie van een derde productielijn waarvoor onlangs 20 miljoen werd geïnvesteerd. De vierde productielijn komt er nu bij. Naar verwachting verhoogt deze de productiecapaciteit de komende anderhalf jaar met 50 procent. Dit levert een nog onbekend aantal banen op, bovenop de huidige zestig arbeidsplaatsen. De uitbreiding wordt gefaseerd opgeleverd over een periode van circa anderhalf jaar.