Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Mager zesje voor dienstverlening moet een zeven worden

26 juni 2007

Burgers waarderen de dienstverlening van de overheid met een magere zes. Dat blijkt uit onderzoek dat Burger.Overheid.nl in opdracht van Binnenlandse Zaken heeft uitgevoerd. Gemeentes blijken het met een 6,2 het best te doen, uitvoeringsinstanties scoren slechts een 5,7. Het Rijk eindigt daar tussenin met een 6.1.

Het kabinet onder aanvoering van staatssecretaris Bijleveld wil de waardering voor de dienstverlening van de overheid naar gemiddeld een zeven brengen. Staatssecretaris Bijleveld nam op 25 juni het onderzoeksrapport van Burger.Overheid.nl in ontvangst.

De ruim 500 respondenten die de enquête van Burger.Overheid.nl hebben ingevuld waarderen de ambities die het kabinet heeft op het gebied van dienstverlening van de overheid. 48 tot 53 procent is positief en 26 tot 38 procent is zeer positief over de intentie administratieve lasten te verminderen, de waardering voor dienstverlening op een zeven te brengen en het meervoudig uitvragen van gegevens te verminderen.

Een dienstbare overheid is volgens de respondenten vooral een overheid die ze niet van het kastje naar de muur stuurt en die optreedt als één concern (52 procent).

Bestanden