Ingezonden persbericht


Persbericht

Seminar Web 2.0 en security architectuur: programma is compleet

Utrecht, 6 juni 2007 - Op donderdag 28 juni organiseert Stichting Media Plaza het seminar Web 2.0 en security architectuur over de ontwikkelingen rondom Web 2.0 en de impact hiervan op de informatiebeveiliging. Web 2.0 biedt nieuwe innovatieve en interactieve kansen en mogelijkheden, maar het brengt ook risico's met zich mee.

Tijdens het seminar Web 2.0 en security architectuur van Stichting Media Plaza wordt men geïnformeerd over de ontwikkelingen rondom Web 2.0 en de risico's die het met zich meebrengt voor de informatiebeveiliging. De nadruk tijdens dit seminar ligt op de inrichting en structuur van de security architectuur. Tijdens het seminar zal men onder andere keynote presentaties horen van Lex Borger van LogicaCMG, Renato Kuiper van HP en Patrick Klink van Ilse Media. In het parallelle programma komen dagvoorzitter Marco Plas van Capgemini, Ernst Mellink van More-Secure, Paul Overbeek van OIS en Hans Pronk van VKA aan het woord.

Lex Borger, Principal Consultant Information Security, geeft zijn beeld van de huidige security in "Web 1.0". Tegen welke bedreigingen moeten we ons beschermen? Hoe zijn we gekomen tot de beveiligingsinzichten die we nu hebben op dit gebied en waar worden we nog steeds uitgedaagd om een adequate oplossing te vinden? Renato Kuiper, Solution Architect Security, schetst zijn beeld wat de security in Web 2.0 is en welke uitdagingen daarbij aanwezig zijn. Hierbij wordt teruggekeken naar de bekende problemen en vooruitgekeken naar nieuwe problemen. Zijn de openstaande problemen van toen nog steeds de problemen van nu? De beveiligingsoplossingen die noodzakelijk zijn dienen in onderlinge samenhang bekeken te worden en daarvoor zijn mogelijk aanpassingen nodig in de bestaande security architectuur van de organisatie. Patrick Klink, ICT manager, vertelt over de impact van Web 2.0 op de informatiebeveiliging en bedrijfsvoering.

Het seminar Web 2.0 en security architectuur is gericht op IT en security consultants, IT en security managers, IT en security officers, IT en software architecten. Inschrijven voor dit seminar kan men doen via www.mediaplaza.nl/seminar/web. De deelnamekosten voor dit seminar bedragen ¤ 499,- excl. BTW.