Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Hoogezand-Sappemeer organiseert bijeenkomst voor haar veteranen - persbericht 047 - 19 juni 2007

Op donderdag 28 juni 2007 organiseert de gemeente Hoogezand-Sappemeer voor de tweede keer een bijeenkomst voor `haar' veteranen. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 28 juni aanstaande in 't Kielzog in Hoogezand en begint om 16.00 uur.

Voor deze bijeenkomst zijn uitgenodigd de ruim 140 veteranen uit onze gemeente, die geregistreerd staan bij het Veteraneninstituut. Ook de veteranen die zich daar niet hebben laten registreren, maar momenteel wel hier wonen, zijn van harte welkom. Zij kunnen zich aanmelden bij de afdeling Communicatie van de gemeente, per telefoon (0598) 37 36 11 of per e-mail: jh.terburg@hooghezand-sappemeer.nl) en krijgen dan het programma toegestuurd.

Tijdens het programma zal mevrouw Henny Stoel-Hes, van het Comité Landelijke Veteranendag,

met de Nieuw Guinea veteraan de heer Henk Haze en de Dutchbat III veteraan de heer Ad Anakotta in gesprek gaan over hun ervaringen als militair, maar ook over het belang van Veteranendagen.

Aansluitend praat mevrouw Stoel met een aantal leerlingen van groep 8 van de openbare basisschool Nico Bulder en de openvbare basisschool Het Ruimteschip en hun leerkrachten over de ervaringen die zij tijdens de gastlessen van beide veteranen hebben opgedaan.