Persberichten stad Utrecht, 09.50 uur

Utrecht, 28-06-2007

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft woensdagavond een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Een getuige belde omstreeks 21.10 uur naar de politie omdat hij zag dat een bestuurder ter hoogte van de Seinedreef rondom dronken in zijn auto stapte. Agenten gingen ter plaatse en troffen een 44-jarige Utrechter aan. Op het moment dat de man uit zijn auto stapte viel hij zo in de armen van de agent. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel had gedronken. Op het bureau wees de ademanalyse 655 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Tevens kreeg hij een rijverbod van zeven uur.

Twee auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT Woensdagavond heeft de politie twee jongens aangehouden omdat zij in twee autos hadden ingebroken.

Rond 19.55 uur kreeg de politie een melding dat twee jongens op een scooter erg veel interesse hadden in geparkeerde voertuigen op de Amerikalaan. Uiteindelijk bleek dat het tweetal ook ingebroken had. Ter plaatse zagen agenten twee jongens op een scooter hard wegrijden.

Na een korte achtervolging raakten de agenten de jongens kwijt. Aan de hand van de signalementen wisten de agenten welke jongens verantwoordelijk waren voor de inbraken. Nadat de agente contact met de familie hadden opgenomen werden later op de avond de twee verdachten 16 en 17 jaar uit Utrecht door een familielid naar het bureau gebracht. Beiden werden voor verhoor ingesloten op het bureau.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag in een woning aan de Tweede Westerparklaan een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Bij de politie was informatie binnengekomen dat er mogelijk in een woning aan de Tweede Westerparklaan een hennepkwekerij aanwezig was. Ter plaatse werd in de woning op de zolder een complete hennepkwekerij aangetroffen. Buiten alle apparatuur werden ruim 100 planten in beslag genomen. De 36-jarige bewoner en eigenaar van de kwekerij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie heeft het vermoeden dat er al meerdere oogsten zijn geweest.