Ingezonden persbericht


Persbericht

NetApp vereenvoudigt datacenter-beheer met nieuwe software

~ Beheersbaarheid van heterogene opslagomgevingen sterk verbeterd ~

Schiphol-Rijk, 28 juni 2007 - Network Appliance, Inc. (NASDAQ: NTAP) heeft een reeks softwaretoepassingen voor datacenterbeheer geïntroduceerd. De nieuwe software is gebaseerd op NetApp ReplicatorX(TM) (voorheen TDPS) en biedt mogelijkheden voor disaster recovery, datamigratie en cloning voor test- en ontwikkeldoeleinden.

Traditioneel werd replicatiesoftware vaak ingezet als middel om klanten te binden aan dure, gesloten opslagsystemen van één enkele leverancier. Groot voordeel van ReplicatorX is echter dat het eenvoudig in bestaande, heterogene datacenteromgevingen te integreren is, waardoor vendor lock-in voorkomen wordt.

Daarnaast heeft ReplicatorX, in tegenstelling tot bestaande alternatieven, nauwelijks impact op de prestaties van applicaties en ondersteunt het wereldwijde dataconsistentie over meerdere datacentra. De nieuwe software maakt daardoor zowel beheer als provisioning veel eenvoudiger, wat tot sterk lagere kosten leidt.

Naast de introductie van de ReplicatorX-uitbreidingen heeft NetApp ook verbeteringen aangebracht in zowel SnapDrive® voor server storage management als Virtual File Manager(TM) Enterprise Edition (VFM®-EE) voor file data management. Ook is ondersteuning van SAP- en Microsoft® SharePoint® 2007-omgevingen toegevoegd aan het bestaande portfolio van oplossingen voor Oracle®, Microsoft® SQL en Microsoft Exchange.

Al deze oplossingen maken deel uit van de NetApp Manageability Software, die samengesteld is om datamanagement snel in te laten spelen op veranderingen in de omgeving.

"Met deze nieuwe aankondiging bieden we klanten de flexibiliteit om verschillende leveranciers en protocollen te ondersteunen met een betaalbare, gelaagde opslagbenadering", zegt Aad Dekkers, Director Solutions Marketing EMEA. "In een NetApp-omgeving hebben klanten de beschikking over applicatiegeoriënteerde tools voor eenvoudiger beheer en thin provisioning voor optimaal ruimtegebruik. Beide oplossingen bieden onze klanten betere beveiliging en toegankelijkheid tegen lagere kosten."

Meer technische informatie over de nieuwe software van NetApp is in het originele, Engelstalige persbericht te vinden. Kijk voor het volledige bericht op: http://www.netapp.com/news/press/news_rel_20070626

(323 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over NetApp Tech OnTap
Meer informatie over dit en andere producten en diensten van NetApp is beschikbaar via het NetApp Tech OnTap-programma. Het NetApp Tech OnTap-programma biedt een maandelijkse nieuwsbrief met best-practices, tips en tools, interviews en meer. Meer informatie is beschikbaar via www.netapp.com/go/techontap.

Over Network Appliance
Network Appliance is marktleider in geïntegreerde storage-oplossingen voor data-intensieve bedrijfsomgevingen. Sinds de oprichting in 1992 levert Network Appliance eersteklas technologie, producten en partners om datamanagement te vereenvoudigen. Informatie over de oplossingen en diensten van Network Appliance is beschikbaar op www.netapp.com.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Maud Geerbex van LEWIS - Global Public Relations: Tel: 040-235 46 00 Fax: 040-235 46 01 E-mail: maudg@lewispr.com www.lewispr.com

Voor meer informatie over NetApp kunt u contact opnemen met Ronald Sens, NetApp: Tel: 020- 6394193
E-mail: ronald.sens@netapp.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com