Gemeente Zandvoort


Regio houdt proef busstrook Zeeweg

(28 juni 2007)

Wethouder Tates informeerde onlangs de gemeenteraadsleden over de proef die Zandvoort samen met Bloemendaal en de Provincie Noord-Holland gaat houden met een busstrook op de Zeeweg. Leidt dat tot een nog betere bereikbaarheid van de kust? Ze nemen graag de proef op de som.

Hieronder volgt de brief.

Geachte leden,

Hierbij wil ik u informeren over de proef die gaat plaatsvinden met busstroken op de Zeeweg.

In het kader van het provinciale project 'bereikbaarheid kust' wordt door de provincie in samenwerking met de gemeenten Bloemendaal en Zandvoort in de maanden juli en augustus een proef gehouden met busstroken op de Zeeweg in Bloemendaal. Voor het reguliere verkeer blijft dan één rijstrook over. Dit zal naar verwachting voor het autoverkeer niet of nauwelijks vertraging opleveren, omdat de capaciteit van de Zeeweg wordt bepaald door de gedeeltes waar het verkeer toch al op één baan moet rijden. Extra aandacht zal worden gegeven aan het verkeer ter hoogte van de "kop van de Zeeweg". Dit om de doorstroming richting Zandvoort en de parkeerterreinen te optimaliseren.

Met de extra voorziening voor het busverkeer kan er een positieve impuls aan de bereikbaarheid van het strand worden gegeven. Er wordt een buspendel opgezet vanaf de Kennemersporthal in Haarlem, een soort tijdelijk transferium met een capaciteit van ongeveer 1000 parkeerplaatsen, tot aan het casino in Zandvoort. Vele maatregelen in het kader van 'bereikbaarheid kust' worden in juli en augustus op alle dagen uitgevoerd als het warmer is dan 24 graden Celsius. Zo ook de buspendel die zal halteren bij de reguliere bushaltes. Buslijn 81 kan dus ook van deze voorziening (de vrije busbaan) gebruik maken. Tijdens en na de proefperiode zal het functioneren van de busstrook worden geëvalueerd.

Er op vertrouwende u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

W. Tates
Wethouder Verkeer en Vervoer

Meer weten?
Raadpleeg de website: www.reachthebeach.nl