Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Renger van der Zande in voorprogramma F1 Magny Cours

MAGNY COURS, 28 JUNI 2007 - Tijd om op adem te komen na twee zinderende races op de Norisring afgelopen weekend heeft Renger van der Zande niet. De Mercedes-Benz coureur staat dit weekend namelijk alweer aan de start van de volgende race om de Formule 3 Euroseries titel op Magny Cours. In het voorprogramma van de Formule 1 Grand Prix van Frankrijk moet Renger flink aan de bak. Precies op het circuit waar hij tijdens de wintertests razendsnel is gebleken, moet Renger met een handicap van start.

Renger staat dit weekend zwaar gemotiveerd aan de start in Magny Cours. Op zaterdag moet hij de eerste race met een nadeel starten. Dit als gevolg van de verwikkelingen in beide races op de Norisring afgelopen weekend. Naar aanleiding van de vele crashes moest de organisatie een voorbeeld stellen. Terwijl Renger op zaterdag nog zelf het slachtoffer was van wilde acties, maakte hij op zondag een uitglijer die bestraft werd met een gridpenalty. Op de startopstelling voor de race op zaterdag wordt Renger tien plaatsen naar achteren gezet.

Renger nam deze week zijn gridpenalty sportief op. Juist in zijn eerste optreden in de Formule 1 arena laat de Nijmegenaar zijn kop niet hangen. Ook Michael Schumacher en Fernando Alonso zijn immers in hun carrière wel eens met een onredelijke penalty geconfronteerd. Renger zet dit weekend dus zijn schouders eronder en gaat er weer vol voor.

Het 4.411 kilometer lange Circuit de Nevers is gelegen in het hartje van Frankrijk en herbergt al sinds 1991 de Franse GP. Hoewel de lokatie van het circuit vaak wordt omschreven als 'in the middle of nowhere' staat de baan onder coureurs bekend als 'het biljartlaken' vanwege haar gladde egale asfalt. Niet alleen door de combinaties van ultrasnelle bochten die opgevolgd worden door langzame hairpins staat Magny Cours garant voor twee spannende races. Alle rijders zullen dit weekend voor het oog van alle Formule 1 teams extra hun best doen.

RENGER VAN DER ZANDE: "Vorig weekend was een heftige belevenis. Ik heb twee keer goed geslikt, maar ga nu verder. Ook met de sportieve reactie van mijn team prijs ik me gelukkig. Dit weekend rijden we in een heel speciale omgeving. Om voor het oog van de F1 te starten is extra motiverend. Vol aan de bak dus!"

RTL GP zend zaterdag en zondag Renger's races live uit op haar website www.rtlgp.nl via livestream. Op zaterdag 30/06 start de race om 09:05 uur, op zondag 01/07 om 08:50 uur.

Nieuws en foto's worden aangeboden door Insight F1 Motorsport Report. Bezoek voor meer informatie www.rengervanderzande.com of contacteer Jeroen Vermeeren (media@insightf1.com / +31 621 54 15 64).