Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 28 juni 2007

Persbericht

Huurcontract DOS'63 Sportcomplex Vuile Riete wordt verlengd

Bij de voetbalvereniging DOS'63 in Drogteropslagen (gemeente De Wolden) is sprake van een doorstart. In het nieuwe seizoen 2007/2008 kan er weer gevoetbald worden op de speelvelden van het Sportcomplex Vuile Riete met gebruik van de kleedkamers.

In maart 2007 werd door het toenmalige bestuur besloten tot het opheffen van deze vereniging en het opzeggen van de huur van het Sportcomplex Vuile Riete van de gemeente De Wolden. Deze beslissing was gebaseerd op financiële redenen (te weinig leden en daardoor een tekort aan financiën).

Niet alle leden waren het eens met dit besluit en door de inzet van Streekbelang Drogteropslagen e.o. is er een tijdelijke 'commissie tot redding van DOS'63' ingesteld van zeven personen. Als officiële gesprekspartner kon deze groep mensen vervolgens in overleg gaan met de gemeente en de KNVB. Deze laatste partij heeft aangegeven groen licht te willen geven voor een doorstart van de DOS'63 op basis van zijn criteria.

De gemeente ondersteunt de initiatieven van de commissie onder een aantal voorwaarden. Zij biedt de garantie dat DOS'63 in het seizoen 2007/2008 opnieuw kan beschikken over een kleedaccommodatie en de speelvelden.

///////////////////////////////