Gemeente Bernheze


Ondertekening overeenkomst Laarstede Nistelrode

Donderdag 28 juni is de samenwerkingsovereenkomst getekend van BrabantWonen, Zorg voor Ouderen Maasland, Woonmaatschappij Maasland en gemeente Bernheze voor de bouw van het nieuwe dienstencentrum Laarstede in Nistelrode (voorheen de Stekkerhoek).

Overeenkomst
Na een langdurig en ingewikkeld proces konden de langverwachte handtekeningen eindelijk geplaatst worden. Door een aantal complexe factoren heeft het bouwplan vertraging opgelopen. Met het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst gaan de betrokken partijen zich nu gezamenlijk richten op de bouw van Laarstede en kan het bouwproces van start gaan.

Planning
De verwachting is dat eind 2007 - begin 2008 met de bouw kan worden begonnen.
De verbouwing geschiedt in fasen zodat de meeste bewoners kunnen blijven wonen. Hiermee wordt een extra verhuizing van de bewoners van De Stekkerhoek naar een tijdelijke huisvesting voorkomen. De bewoners van De Stekkerhoek, evenals de bewoners van Dichterbij, kunnen naar verwachting begin 2009 verhuizen naar de nieuwbouw. De bewoners van de zes seniorenwoningen van Woonmaatschappij Maasland krijgen eveneens een nieuwe woning aangeboden, zodra de nieuwbouw klaar is.
De planning is dat het gehele complex in 2010 gereed is.

Laarstede
Het plangebied de Stekkerhoek wordt omsloten door de bestaande wegen Laar, Maxend, Parkstraat, Toon van Durenlaan en de Kloosterhof in Nistelrode.
Het bestaande verzorgingshuis De Stekkerhoek, alsmede zes aansluitend gelegen seniorenwoningen binnen het plangebied worden vervangen door:
· 24 plaatsen verpleeghuiszorg voor dementerenden;
· 42 plaatsen intramurale zorg;

· 9 wooneenheden extramurale zorg;

· 12 plaatsen in de vorm van kleinschalig wonen voor mensen met een beperking;

· 10 wooneenheden voor senioren;

· 2 tijdelijke verblijfkamers.